UUSIMMAT

HP:lta kolme uutta Pro Slate -taulutietokonetta

21.01.2015 16:11 | Petrus Laine | 3

HP on julkaissut kolme uutta Pro Slate -sarjan taulutietokonetta. Yhtiön suunnittelijat ovat kaikesta päätellen käyneet opissa HTC:lla, sillä kaksi yhtiön uusista Android-taulutietokoneista muistuttaa erehdyttävästi HTC One -sarjalle tyypillistä muotoilua. Kolmas taulutietokoneista muistuttaa muotoilultaan hyvinkin geneeristä taulutietokonetta ilman sen kummempia erikoisuuksia.

Uusista taulutietokoneista suurin on Android 4.4 KitKattia pyörittävä Pro Slate 12. Se on varustettu 12,3-tuumaisella 1600×1200-resoluution IPS-näytöllä, Qualcommin neliytimisellä Snapdragon 800 -järjestelmäpiirillä ja kahdella gigatavulla muistia sekä 32 Gt tallennustilalla, jota voidaan laajentaa maksimissaan 32 Gt:n microSD-kortilla. Pro Slate 12:n ja Pro Slate 8:n erikoisuus on HP Duet Pen, joka mahdollistaa mille tahansa alustalle piirtämisen siten, että piirros siirtyy suoraan taulutietokoneen näytölle.

Pro Slate 12:ssa pm stereokaiuttimet laitteen etupuolella sekä kaksi kameraa. Takakameran tarkkuus on 8 ja etukameran 2 megapikseliä. Se tukee WiFi 802.11a/b/g/n/ac- ja Bluetooth-standardeja sekä NFC-teknologiaa. Pro Slate 12 on varustettu 37 wattitunnin akulla. Taulutietokoneessa on myös paikka nano-SIM-kortille, mutta lehdistötiedot eivät kerro ovatko LTE-taajuudet tuettuina vai ei.

Niin ikään Android 4.4 KitKattia käyttävä Pro Slate 8 muistuttaa ulkonäöltään selvästi isoveljeään. Sen 7,86-tuumainen IPS-näyttö tukee 2048×1536 resoluutiota. Laitteen muut ominaisuudet ovat identtiset isoveljen kanssa sillä erolla, että Pro Slate 8:sta tulee saataville myös 16 Gt:n sisäisellä tallennustilalla varustettu malli ja se on varustettu 21 wattitunnin akulla.

10,1-tuumaisella 1280×800-resoluution IPS-näytöllä varustettu HP Pro Slate 10 EE G1 käyttää muiden HP:n uutuuksien tapaan Android 4.4 KitKatia. Qualcommin järjestelmäpiirin sijasta sen sydämenä sykkii Intelin Atom Z3735G, jonka parina on 1 tai 2 gigatavua muistia. Tallennustilaa on tarjolla mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua. Taulutietokoneen takakamera on tarkkuudeltaan 2 tai 5 ja etukamera 2 tai 1,3 megapikseliä. Se tukee WiFi 802.11a/b/g/n- ja Bluetooth-standardeja. Taulutietokoneessa ei ole paikkaa SIM-kortille. Sen akun kapasiteetti on 28,5 wattituntia. Pro Slate 10 EE G1:lle on saatavilla lisävarusteena HP:n virallinen näppäimistötelakka.

GSMArena, HP announces three new Android tablets, including a 12-inch beast

Keskustelu

"Pro Slate 12:n ja Pro Slate 8:n erikoisuus on HP Duet Pen, joka mahdollistaa mille tahansa alustalle piirtämisen siten, että piirros siirtyy suoraan taulutietokoneen näytölle."

Tämä on kyllä loistavaa.

Tai sitten voisi olla vaikka wacomin kynä jolla voi piirtää suoraan näytölle, niin ei tartte paperia tuhlata…

Ei uutisessa kerrottu etteikö näyttöön voisi piirtää… Lisäksi, ei kynällä ole pakko jättää jälkeä. Esim useimmat pöytäpinnat ovat sellaisia, ettei niihin jää jälkeä lyijykynällä. Lyijykynästä tässäkin tapauksessa on kyse.

Muropaketin uusimmat