UUSIMMAT

HTC:lta uusi One M8s 13 megapikselin kameralla ja Snapdragon 615 -piirillä

02.04.2015 14:33 | Juha Kokkonen | 3

One M8s

HTC on julkaissut tänään uuden One M8s -älypuhelimen, joka perustuu HTC:n viime vuoden huippumalliin. Kyseessä on muunneltu versio One M8:sta ja se sijoittuu HTC:n huippumallin sekä keskihintaluokan mallien väliin. Yrityksen Benelux-maiden johtaja Mark Moons kertoi One M8s:sta jo kuukausi sitten MWC-messujen yhteydessä.

Ulkoisesti One M8 ja One M8s ovat lähes identtisiä keskenään (0,2 mm paksuusero), mutta sisällä on tapahtunut huomattavasti suurempia muutoksia. Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri on vaihtunut uudempaan mutta tehottomampaan 64-bittiseen Snapdragon 615 -piiriin, joka sisältää kahdeksan Cortex-A53-prosessoriydintä (4×1,7 GHz, 4×1,0 GHz). RAM-muistia löytyy edelleen kaksi gigatavua, mutta tallennustila on karsittu 16 gigatavuun (laajennettavissa micro-SD-muistikortilla).

One M8s:n akku on lainattu One M9:stä, sillä sen kapasiteetti on kasvanut 2600 mAh:sta 2840 mAh:iin. Kameraosastolla on myös tapahtunut muutoksia – takakameran tarkkuus on kasvatettu 13 megapikseliin ja se on varustettu 28 mm f2.0 -objektiivilla. Myös toinen syvyystietoja mittaava takakamera on edelleen mukana kuvioissa. Etukameran tarkkuus on pysynyt viidessä megapikselissä, mutta sen objektiivin valovoima on pienentynyt f2.8-lukemaan.

One M8s tulee saataville ensimmäisenä Iso-Britanniassa 380 punnan, eli noin 520 euron hintaan. Laite tulee saataville myös muissa Euroopan maissa, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Anandtech, HTC Launches the One M8s

Keskustelu

Voi olla hyvällä akunkestolla oleva puhelin mutta hinta on turhan suolainen keskitason raudasta.

Imo loistava julkaisu, sillä metallia ja hyviä kaiuttimia halutessaan ei ole nyt pakko maksaa täyttä 700-800 euroa. Saapa nähdä onko kamera merkittävästi kehnompi, mutta arkikäytössä prosessorin suorituskykyeroa tuskin huomaakaan.

Todellinen myyntihinta ratkaisee, josko tätä menee kaupaksi, mutta akun keston osalta on toiveita siitä, että tämä voi olla osalle käyttäjistä ihan soiva peli.

Muropaketin uusimmat