HTC:n U-malleista vuodettiin epäilyttäviä tietoja ja kuvia

11.01.2017 10:06 | Muropaketin toimitus

HTC julkaisee alustavien tietojen mukaan 12. tammikuuta uudet HTC U Ultra- ja HTC U Play -puhelimet. Niiden tekniset tiedot ja vuotokuvat ovat päätyneet kiinalaisten somepalvelu Weiboon, jossa Phonearena törmäsi niihin. Jotain outoa @Upleaks-tunnuksella vuodettujen kuvien ja tietojen yhdistelmässä kuitenkin selvästi on.

Mikäli vuotajan tiedot pitävät paikkansa, löytyisi kuusituumaisen HTC U Ultran sisältä Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri ja Adreno 540 -grafiikkapiiri. Muistia laitteessa olisi 4 gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua.

Kaksoiskameroiden resoluutioksi kerrotaan 24 ja 13 megapikseliä. Etupuolen kamera on puolestaan 6 megapikselin versio. Etupuolen selfie-kameran vieressä on myös ilmeisesti pieni kakkosnäyttö. Akkukapasiteettia löytyy 4000 milliampeeritunnin verran. Sormenjäljenlukija on sijoitettu puhelimen takapuolelle.

HTC U Play puolestaan on 5,2-tuumainen puhelin, jonka näytön tarkkuus on 1080 x 1920, siinä missä isoveli Ultran näyttö on 1440 x 2560 pikseliä. Pikkuveljeen ei ole istutettu Snapdragon-uutuutta, vaan se tyytyy MediaTek MT6755 -järjestelmäpiiriin ja Mali-T860-grafiikkapiiriin. Muistia löytyy gigatavu vähemmän eli 3 gigatavua, tallennustilaa peräti puolet vähemmän eli 32 gigatavua. Sekä etu- että takakamerat on varustettu 16 megapikselin kennoilla. Play-versiossa on vain 2500 milliampeeritunnin akku, ja sormenjäljenlukijakin on tuotu laitteen etupuolelle.

Tästä vuodosta huolimatta Snapdragon 835 ei todennäköisesti ole kuitenkaan ehtimässä mukaan HTC-uutuuteen, vaan sen ennakoidaan saapuvan markkinoille vasta Samsung Galaxy S8 -julkistuksen yhteydessä huhtikuussa. Vuotokuvissa ei myöskään näy mainittuja kaksoiskameroita tai taustapuolen sormenjäljenlukijaa. Totuus asiasta selviää kuitenkin jo päivän tai parin sisällä.