Uusimmat

iPad Air iFixitin purettavana – liimakiinnitteiset akut todellinen riesa

05.11.2013 14:37 Juha Kokkonen

iFixit

iFixit-sivusto on julkaissut purkuartikkelin Applen uudesta iPad Air -taulutietokoneesta. Jutussa käydään läpi laitteen purkaminen vaihe vaiheelta pieniksi palasiksi asti ja esitellään matkan varrella vastaan tulevat ongelmat ja komponentit. iPad Airin avaaminen on yhtä hankalaa, kuin aiemmissa iPadeissa, sillä etukuori on kiinni liimalla. Lisäksi komponenttien kiinnittämisessä on käytetty myös muilta osin runsaasti liimaa ja varsinkin akkujen irrottamista ehjänä kuvataan lähes toivottomaksi operaatioksi.

9,7 tuuman näyttöpaneeli on LG-valmistama ja Apple kertoo kutistaneensa sen paksuutta 20 prosentilla. Positiivisena yksityiskohtana näyttöpaneeli ei ole kiinni näytön lasissa, joten lasin rikkoontuessa koko pakettia ei ole pakko vaihtaa. Kaksikennoinen akku on kapasiteetiltaan 32,9 Wh (edeltäjämallissa 43 Wh) ja kuten sanottua, erittäin hankalasti liimattuna laitteen runkoon. Yhteys piirilevylle on sentään toteutettu jousitetuilla kontakteilla juotosten sijaan.

iFixit

Myös pääpiirilevyn kiinnityksessä on käytetty liimaa ja osa sen piireistä hyödyntävät laitteen alumiinista takakuorta jäähdytyksessä. Laitteen A7-järjestelmäpiiri on versiokoodiltaan APL5698, eli hieman poikkeava iPhone 5s:n APL0698-versiosta. RAM-muisti on Elpidalta ja NAND Flash -muistit Toshibalta. M7-liikeprosessori on toteutettu NXP LPC18A1 -piirillä. Kosketusnäytön ohjaimet ovat Broadcommin käsialaa ja LTE-yhteyksistä vastaava piiri on Qualcommin M9615M.

Kokonaisuutena iFixit antoi iPad Airin korjattavuudelle arvosanan 2/10, joka ei ole suoranainen yllätys lähes kauttaaltaan liiman avulla koossa pysyvältä laitteelta.

iFixit, iPad Air Teardown

Muropaketin uusimmat