UUSIMMAT

Japanilaislähteen mukaan 12-tuumainen iPad on 7 mm paksu ja sisältää A9-sirun

01.12.2014 12:45 | Teemu Hynninen

Suurempi iPad-taulutietokone on tulossa. Sitä voidaan hyvin pitää jo lähes varmana tietona, sillä niin paljon huhuja kyseisestä laitteesta on verkossa leijunut jo useiden kuukausien aikana. Tällä kertaa uusia tietoja laitteesta puskee ilmoille japanilainen Mac Fan, joka väittää saaneensa käsiinsä uuden iPadin piirustukset, joista selviää muun muassa taulutietokoneen viralliset mitat.

Tietojen mukaan uusi iPad olisi varustettu 12,2 tuuman kosketusnäytöllä. Nykyinen iPad Air 2 tarjoaa 9,7-tuumaisen paneelin ja iPad mini 3 puolestaan 7,9 tuuman kosketusnäytön. Kooltaan tämä iPad Air Plus -nimellä viitattu taulutietokone olisi japanilaislähteen mukaan 305,31 x 220,8 x 7 millimetriä. Jos mitat ovat oikeat, uutuus olisi paksuutta lukuun ottamatta varsin selkeästi samaan kokoluokkaan sijoittuvaa Samsung Tab Pro 12.2:ta kookkaampi, jonka vastaavat mitat ovat 295,6 x 203,9 x 7,95 millimetriä. Lähde mainitsee myös uuden A9-järjestelmäpiirin, jonka ominaisuuksista ei toistaiseksi ole tarkempia tietoja saatavilla. Pakettiin kuulusi myös Touch ID -sormenjälkilukija.

Mittoja ja teknisiä tietoja enemmän monia varmastikin kiinnostaa, miten Apple aikoo hyödyntää suurempaa kosketusnäyttöä iOS-käyttöjärjestelmässään. Huhuissa on liikkunut tietoja jaetun ikkunan moniajosta, joka voisi viimein nähdä päivänvalonsa iPad Air Plussassa. Ikävä kyllä mitään varmaa ohjelmiston ominaisuuksista ei toistaiseksi ole saatavilla, joten kaikki on pelkkää arvailua.

Phone Arena, Giant iPad ”Air Plus” design details leaked