UUSIMMAT

Kyoceran prototyyppi kätkee aurinkopaneelin älypuhelimen näyttöön

23.02.2016 18:12 | Petrus Laine

20160223kyocerawysips

Kyocera esittelee Mobile World Congress 2016 -tapahtumassa mielenkiintoista älypuhelinta. Mistään markkinoille valmiista tuotteesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan vielä proof-of-concept-tason prototyypistä.

Kyoceran esittelemän prototyypin juju on puhelimelle virtaa antavassa aurinkopaneelissa, joka on sijoitetty näyttörakenteen kosketustason ja itse näyttötason väliin. WYSIPS Glass -kerros on paksuudeltaan 0,58 millimetriä tai alle, eikä se ainakaan valmistajan mukaan vaikuta kuvanlaatuun tai näytön kirkkauteen.. Kyocera ei ole ensimmäistä kertaa samalla asialla, mutta tämän vuoden prototyyppi on ottanut aimo harppauksen eteenpäin edellisestä versiosta.

Käytetty WYSIPS Glass -aurinkopaneeliteknologia tulee Sunpartner Technologies -yritykseltä. Kyoceran prototyyppipuhelin oli varustettu 5-tuumaisella 1080p-resoluution näytöllä, ja näyttöön piilotettu WYSIPS-aurinkopaneeli kykeni antamaan sille minuutin puheaikaa kolmen minuutin latauksella. Puhelimessa on myös sovellus, joka kertoo kuinka nopeasti aurinkopaneeli kulloinkin kykenee puhelinta lataamaan. Valitettavasti puhelimen muut tekniset tiedot ovat vielä hämärässä, joten tarkempia arvioita latauksen tehokkuudesta on vaikeaa tehdä.

Sunpartner Technologies, Lehdistötiedote

TweakTown, Kyocera shows off a unique prototype solar-powered smartphone

Muropaketin uusimmat