UUSIMMAT

Microsoftin Android-sovellus koettaa todistaa WP:n sovellusvalikoiman laajuutta

23.11.2015 19:11 | Pekko Lainiala

appcomparison_231115

Microsoftin puhelinbisneksellä ei viimeaikaisten tietojen perusteella mene kovinkaan mallikkaasti, ja edessäpäin siintää Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmään perustuvien laitteiden julkaisupäivä. Kuluttajien mielikuva Windows-puhelimien sovellustarjonnasta on ollut jo pitkään ansaitusti huono, sillä joitakin sovelluksia ei olla nähty lainkaan Windows-puolella, tai niiden kehitys on jäänyt pysyvästi beeta-asteelle.

Nyt yhtiö on nähtävästi päättänyt lähteä rikkomaan sovellustarjonnasta koettua mielikuvaa tuomalla Play-kauppaan sovelluksen, joka vertailee Android- ja Windows Phone -sovelluksia keskenään. Tarkoituksena on ilmeisesti helpottaa ihmisten vaihtoa Windows Phone- tai Windows 10 Mobile -puhelimeen nostamalla esiin hyväksi koettuja sovelluksia. Käytännön toteutus kuitenkin ontuu siinä mielessä, että Matched apps -välilehdelle ei tuoda kaikkia käyttäjän Android-sovelluksia, etenkään sellaisia joille ei vastinetta löydy. Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita esimerkiksi Snapchat, joka tuntuu olevan nykypäivän sosiaalisessa mediassa kova juttu. Latasimme yllä olevia ruutukaappauksia varten puhelimeen Snapchatin, mutta Microsoftin sovellus ei vähemmän yllättäen osannut tarjota sille vastinetta, mutta ei myöskään muistanut mainita kyseisestä puutteesta. Mikäli Microsoft jatkaa AppComparisonin kehitystä, olisi huomattavasti mielenkiintoisempaa nähdä täysin rehellinen listaus kaikista käyttäjän asentamista sovelluksista.

Kaiken kaikkiaan sovellus tuntuu jokseenkin oudolta vedolta Microsoftin puolelta, mutta ehkäpä siitä on jollekin leirinvaihtajalle todellista hyötyäkin.

Google Play, AppComparison