Uusimmat

Motorolalta uusia moduleita Z-puhelimiin, tulossa myös Alexa-lisäosa

28.02.2017 17:05 Muropaketin toimitus

Motorolan usko Moto Z -puhelimiin liitettäviin laajennusmoduuleihin ei osoita hiipumisen merkkejä. DigitalTrends listasi MWC 2017 -tapahtumassa julkaistuja uusia ja erilaisia Moto Modseja. Lisäksi Motorola kertoi Amazon-yhteistyön tuottavan yllättäviä hedelmiä myöhemmin tänä vuonna.

Perinteisimmät uutuudet liittyvät älypuhelinten ikuiseen murheenkryyniin, eli heikkoon akkukestoon. Power Pack -lisäosa kasvattaa akun kapasiteettia 50 prosentin verran. Se tarkkailee puhelimen oman akun varausta, ja alkaa syöttää lisävirtaa vasta sitä tarvittaessa. Lisäosa on tulossa jo maaliskuussa, ja jenkkihinnaksi kerrottiin 50 dollaria. Latausadapteri-lisäosalla puolestaan voi ladata Moto Mods -palikoiden omia akkuja. Lasia suunnittelussaan hyödyntävä lisäosa puolestaan tuo mukanaan langattoman latausmahdollisuuden.

Gamepad Moto Mod tekee juuri sen mitä nimestä voi päätellä, ja muuttaa puhelimen kannettavaksi pelikonsoliksi. Käytettävissä on kaksi tattia, ristiohjain, neljä toimintonäppäintä ja hartianappulat.

Varmasti tulossa olevien lisäkkeiden lisäksi osastolla esiteltiin vielä vahvistamattomia projekteja. Esillä oli esimerkiksi minikokoinen puhelimeen napsahtava valokuvatulostin, robotiikkakitti, jolla Moto Z muuttuu tekniikkalegojen ohjaimeksi, Asusin Padfonea muistuttava tablettilisäosa ja virtuaalitodellisuuskypärä.

Amazonin kanssa yhteistyössä suunniteltu Alexa-mod tulee puhelimille kuitenkin varmasti vielä tämän vuoden aikana. Ulkoisesti palikassa tuttua on sininen valo, ja pyramidin muotoinen alaosa, joka toimii myös pöytätelineenä. Yllättäen se osaa jopa enemmän kuin Googlen omat Echo-laitteet. Pelkkien äänivastausten lisäksi se esimerkiksi näyttää säätä kysyessä säätiedotuksen myös puhelimen näytöllä.

Muropaketin uusimmat