Motorolan uudet C-sarjalaiset saapuvat noin 100 euron hintaluokkaan

17.05.2017 14:07 |

Kerroimme aiemmin ennakkotietoja Motorolan uusista mallisarjoista. Nyt Motorola on julkistanut odotetut Moto C- ja C Plus -puhelimet. Puhelimet tulevat saataville Euroopan lisäksi Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, mutta yritys ei 9to5googlen mukaan vielä kertonut tarkemmin milloin. Molempien puhelinten värivalikoima on sama – tarjolle tulevat helmenvalkoinen, musta, punainen ja kultainen. Mitoiltaan ja tekniikaltaan puhelimet eroavat toisistaan selvästi.

Perusmalli Moto C perustuu Mediatekin MT6580m -järjestelmäpiiriin. Se koostuu neljästä 1,3 gigahertsin ytimestä ja Mali 400 GPU:sta. Lisäksi puhelimessa on gigatavun verran keskusmuistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Luonnollisesti myös micro-SD-korttipaikka löytyy niukan tallennustilan laajentamiseksi. Etukamerassa on megapikseleitä kaksi, takakameran kennoon niitä on mahtunut sentään viisi.

Akun kapasiteetiksi valmistaja on ilmoittanut 2350 milliampeerituntia. Näytön koko on viisi tuumaa, ja tarkkuus 854 x 480 pikseliä. Mikäli käyttäjälle riittävät 3G-nopeudet, on puhelimella hintaaa 89 euroa. Jos puhelimensa haluaa 4G-tuella, joutuu pulittamaan kympin lisää. Samalla järjestelmäpiiri vaihtuu 64-bittiseen versioon, jonka ytimet käyvät 1,1 gigahertsin kellotaajuudella.

Moto C Plus -version näyttö on myös viisituumainen, mutta resoluutio kasvaa huomattavasti eli 1280 x 720 pikseliin. Järjestelmäpiiri on edelleen Mediatek, mutta MT6737, jossa neljän 1,3 gigahertsin ytimen lisäksi on GPU:na Mali 720. Muistia mallista riippuen on yksi tai kaksi gigatavua. Molemmissa on tallennustilaa 16 gigatavua, ja micro-SD-korttipaikka.

Etupuolen kamera on edelleen kahden megapikselin malli, mutta takapuolelle pikseleitä on aseteltu kennoon kahdeksan miljoonaa. Lisäksi linssin vieressä on led-salama. Akun kapasiteetti on huomattavasti isompi, peräti 4000 milliampeerituntia. Hintaa puhelimella on 119 euroa.