Uusimmat

MPC: Jollan puhelimen näytön värintoisto ensiluokkainen, kirkkaus, kontrasti ja valkotasapaino korkeintaan keskitasoa

30.11.2013 16:57 Sampsa Kurri

MPC-lehti (MikroPC) testasi ensimmäisenä maailmassa Jollan puhelimen näytön kuvanlaadun. Testit suoritettiin X-Rite i1 Display 2 -kolorimetrillä ja ColorHCFR-mittausohjelmistolla. Yllä olevassa kuvassa sininen kolmio kuvaa sRGB-väristandardia, valkoinen kolmio Jollan puhelimen näytön toistamaa värialaa ja musta kuvio ihmissilmän näkemän värialan.

Mittausten perusteella Jollan näyttö pystyi toistamaan kuluttajalaitteiden sRGB-väristandardin 101,6-prosenttisesti ja oli värintoistoltaan tältä osin ensiluokkainen. Vihreät sävyt olivat jonkin verran ylikylläisiä, punaiset sävyt jäivät hieman latteiksi, mutta nämä erot ovat havaittavissa ainoastaan laboratoriomittauksissa, eikä paljaalla ihmissilmällä.

Valkotasapainoltaan Jollan näyttö oli heikko. Normaalin kuluttajalaitteen valkoinen sävy vastaa 6500 kelviniä, mutta Jollan valkoinen oli yli 8400 K. Suurempi luku tarkoittaa valkoisen olevan sinertävää ja pienempi punertavaa. Jollan näytöllä valkoinen oli selvästi sinertävää.

Näytön kirkkaudeksi mitattiin 350 kandelaa per neliömetri (cd/m²) tai nitsiä ja kontrastisuhteeksi 640:1. Molemmat tulokset olivat korkeintaan keskitasoa, sillä parhaimmilla älypuhelimilla näytön kirkkaus on yli 600 cd/m² ja kontrastisuhde 2000:1. Yleisesti vaatimattomat kirkkaus ja kontrasti vaikeuttavat näytön katselua kirkkaassa auringonpaisteessa.

MPC, Ensimmäiset laboratoriomittaukset paljastavat Jolla-puhelimen näytön kuvanlaadun