OnePlus 3 esiintyy väitetyssä kuvavuodossa – muodot edeltäjää pyöristetymmät

14.05.2016 15:46 | Juha Kokkonen

oneplus3-1-140516

Suurimmat älypuhelinvalmistajat ovat jo julkaisseet tämän vuoden huippumallinsa, mutta kiinalaisella OnePlussalla se tehtävä on vasta edessä. OnePlus 3:n julkaisuajankohta ei ole toistaiseksi tarkemmin tiedossa, mutta kuvavuodot laitteeseen liittyen ovat alkaneet. Noin viikko sitten Weiboon ilmestyi ensimmäiset kuvat laitteen etu- ja takakuoresta ja eilen vuorossa olivat hieman parempilaatuiset otokset samalta näyttävästä puhelimesta.

oneplus3-2-140516

Kuvien perusteella OnePlus 3:n etupuoli on hyvin saman tyyppinen kuin nykyisessä OnePlus 2 -mallissa, mutta näyttölasin reunat ovat nykymuodin mukaisesti pyöristetyt. Sormenjälkitunnistin sijaitsee edelleen näytön alapuolella pienessä kuopassa. Suurempi muutos näyttäisi kuvien perusteella tapahtuneen laitteen kyljissä, jotka ovat selvästi aiempaa pyöristetymmät. Jälkimmäisten kuvien vuotaja kertoo jättäneensä takakuoren kuvan pois, koska se ei kuulemma vastaa lopullista myyntiversiota. Aiemmin julkaistuissa kuvissa näkynyt takakuori näyttikin varsin geneeriseltä ja muistutti mm. Huawein Mate 7 ja Honor 7 -malleja.

Huhujen mukaan OnePlus 3:ssa tulee olemaan viisituumainen Full HD -näyttö, Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljä tai kuusi gigatavua RAM-muistia ja USB Type-C -liitäntä. Laitteesta saattaa olla luvassa myös suurikokoisempi ”Plus-versio”. Huhuihin kannattaa kuitenkin suhtautua vielä tässä vaiheessa terveellä varauksella. Kuvissa esiintyvä laite voi olla myös prototyyppi, joka ei vastaa ulkoisesti lopullista tuotetta.