Uusimmat

Oppo R9 nousi maailman kolmanneksi myydyimmäksi älypuhelimeksi

12.05.2017 18:06 Muropaketin toimitus

Älypuhelinten markkinaosuudet ovat olleet valmistajien osalta melko tylsää luettavaa viime vuosina. Apple ja Samsung ovat hallinneet listojen kärkipaikkoja lähes poikkeuksetta. Vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tuloksissa on kuitenkin hienoinen yllätys kun tutkitaan yksittäisiä puhelimalleja. Maailman kolmanneksi myydyin älypuhelinmalli iPhonejen jälkeen tuleekin nimittäin tällä kertaa Oppolta.

Tilastoja pitävän Strategy Analyticsin mukaan Oppo R9 -mallia myytiin vuoden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana 8,9 miljoonaa kappaletta. Prosentteina se vastaa 2,5 prosenttia ensimmäisen kvartaalin myynnistä. Eniten ihmiset ostivat Applen iPhone 7  -mallia, 21,5 miljoonaa kappaletta (6,1 %) ja kakkospaikalle ylsi iPhone7 Plus 17,4 miljoonan (4,9 %) myynnillä.

Listan nelos- ja vitossija napsahtivat Samsungille ja sen J3- ja J5-malleille, jotka molemmat jäivät alle kahden prosentin osuuteen kakusta. Etenkin J3-mallin osalta tulos on mainio, sillä se on ainoa puhelin, joka oli myynnissä jo vuosi sitten samaan aikaan. Viiden kärki edusti kuitenkin vain pientä osaa maailmalla myydyistä laitteista, sillä sen ulkopuolisille puhelimille jäi peräti 83,3 prosenttia puhelimista. Koko markkina kasvoi viime vuoteen verrattuna 6,1 prosenttia.

AndroidHeadlinesin mukaan suurena syynä Oppon kiriin on Samsungin Galaxy Note 7 -puhelimen akkukriisi. Mikäli Galaxy S8 -puhelin pärjää odotetusti, voivat tulokset olla seuraavillä neljänneksillä kovin toisennäköisiä.