OnePlus One sai Oxygen OS -päivityksen versionumeroon 2.1.4

23.01.2016 10:48 | Pekko Lainiala

oneplusone_23012016

OnePlus kertoi eilen keskustelupalstallaan uutisia Onen omistajille. ”There are two things we absolutely could not live without: Oxygen and Bacon”, kerrotaan yhtiön tiedotteessa. Nyt julkistettu käyttöjärjestelmäpäivitys ei saavu automaattisesti kaikkiin One-malleihin, vaan halukkaiden käyttäjien tulee asentaa se manuaalisesti. Käyttöjärjestelmän versionumero on 2.1.4.

OxygenOS on tullut tutuksi muun muassa OnePlus 2- ja OnePlus X -puhelimista. Käyttökokemus vastaa hyvin pitkälti puhdasta Androidia, sillä bloatwaren määrä on hyvin vähäistä ja toiminnoissa ei olla lähdetty kikkailemaan liikoja. Onen kohdalla kaikkia OnePlus 2:sta tuttuja ominaisuuksia ei paketista löydy, sillä esimerkiksi kameran manuaalisäädöt, tuki RAW-kuville sekä MaxxAudio-sovellukset puuttuvat.

Tarvittavat tiedostot sekä selväsanaiset, simppelit ohjeet löytyvät alta löytyvän linkin ensimmäisestä kirjoituksesta. Kirjoitushetkellä 26 sivuiseksi paisuneen keskustelun perusteella ongelmilta ei ole vältytty, joten ongelmatilanteissa ketju voi olla lukemisen arvoinen. Nyt esitelty Oxygen OS 2.1.4 on rakennettu Android 5.1:n päälle, eikä Onen Marshmallow-päivityksestä ole toistaiseksi tietoa.

Uutista päivitetty 24.1.2016 klo 13:00 – Otsikko kertoi Oxygen OS -päivityksen olevan mahdollista nyt ensimmäistä kertaa, vaikka todellisuudessa kyseessä on vain uusi Android 5.1:een perustuva päivitys. Aiempi 5.0-versioon pohjautuva Oxygen OS tuli saataville jo huhtikuussa 2015.

OnePlus Forums, OxygenOS 2.1.4 for the OnePlus One