Uusimmat

Pitkään haudottu OnePlus Open -puhelin on nyt myynnissä – taittuva, näyttävä ja tehokas

19.10.2023 18:00 Muropaketin toimitus

OnePlus on vihdoin julkaissut pitkään odotetun OnePlus Open -puhelimen. Taittuvanäyttöinen malli on selkeästi kallein OnePlus-puhelin 1799 euron hinnallaan. Kohtuullisen kompaktit kuoret pitävät sisällään kuitenkin niin Hasselblad-brändätyn kameran kuin tehokkaan mobiilisuorittimen.

Taittuvanäyttöisessä mallissa on kaksi näyttöä. Kansinäytön koko on 6,31 tuumaa ja sen kuvasuhde on 20:09. AMOLED-paneelin suurin virkistystaajuus on 120 hertsiä ja huippukirkkaus yltää peräti 2800 nitiin, joskin tyypillinen kirkkaus yltää maltillisempaan 1400 nitiin. Kansinäyttö on suojattu Ceramic Guard -lasilla, jonka valmistaja kertoo olevan jopa 20 prosenttia iskunkestävämpi kuin Gorilla Glass Victus.

Kuva: @ Muropaketti

Laitteen sisänäyttö on kooltaan 7,82 tuumaa. Se yltää näytön ja rungon välisessä suhteessa 89,6 prosenttiin. Päänäyttö on vahvistettu kolmella suojakerroksella: flexi OLED -paneelin päällä on ultraohut lasi, TPU-kerros suoja. OnePlus Open tukee Dolby Vision -laajasävytoistoa videoteknologiaa ja puhelin on varustettu kolmella kaiuttimella.

Avattavan näytön käyttämä Flexion Hinge -nimen saanut sarana koostuu 69 osasta. Sille lupaillaan melkoista kestävyyttä, sillä puhelimen kerrotaan kestävän auki ja kiinni taittamista yli sata kertaa päivässä kymmenen vuoden ajan.

Käyttöjärjestelmä on OxygenOS 13.2, joka perustuu edelleen Android 13 -versioon. Käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan optimoitu myös suurelle näytölle. Valmistajan mukaan noin 95 prosenttia suosituimmista älypuhelinsovelluksista on yhteensopivia OnePlus Openin keskinäytön kanssa. Päivityksiä on luvassa käyttöjärjestelmäversioiden osalta neljäksi vuodeksi ja tietoturvapäivityksiä viideksi vuodeksi.

Kuva: @ Muropaketti

OnePlus Openissa on kolmoiskamera, jonka pääkamera perustuu 48 megapikselin SONY LYT-T808 -kennoon. Tässä 1/1,43 tuuman suuruisessa kenossa pikselikoko on 1,12 mikrometriä. Kamera on myös optisesti vakautettu.  64 megapikselin periskooppiteleobjektiivi tarjoaa puolestaan 3-kertaisen optisen zoomin. Kolmas takakamera on 48 megapikselin ultralaajakulmakamera. Openissa on myös kaksi selfie-kameraa. 20 megapikselin kamera on päänäytöstä ja kansinäytössä on puolestaan 32 megapikselin etukamera.

Openissa käytetään Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2 -mobiilialustaa ja LPDDR5X RAM -muistia on 16 gigatavua. Tallennustilaa on tarjolla 512 gigatavun verran. Akku on kapasiteetiltaan 4805 milliampeerituntia ja sitä ladataan 67 watin tehoisella SUPERVOOC-pikalatauksella. OnePlus Open painaa varsin maltilliset 245 grammaa. Puhelin ei muutenkaan ole taittuvanäyttöisten kookkainta sarjaa, sillä avattuna se on 5,8 millimetrin paksuinen. Kokoon taitettunakin puhelin on vain 11,7 millimetrin paksuinen.

OnePlus Open on saatavilla tummanvihreässä Emerald Dusk -värissä, joka on tuttu valmistajan muistakin lippulaivapuhelimista. Pintaviimeistely on matta ja takakuorta hallitsee kookas kamerakyhmy. OnePlussan perineitä noudattava Alert slider -tilakytkin on myös mukana.

OnePlus Open tulee Suomessa myyntiin heti, mutta aluksi se on myynnissä vain Elisalla. Tummanvihreän (Emerald Dusk) OnePlus Openin suositushinta on 1799 euroa.