UUSIMMAT

Qualcomm kiistää Snapdragon 835 -yksinoikeushuhut

02.03.2017 17:15 |

Tämän vuoden järjestelmäpiiriuutuuksista kovinta ennakkopöhinää on aiheuttanut Qualcommin Snapdragon 835. Piiristä on liikkunut paljon huhuja, joiden mukaan Samsungilla olisi aluksi yksinoikeus sen käyttöön tulevassa Galaxy S8 -puhelimessaan. Nyt Qualcomm on kiistänyt nämä tarinat. Totuus selviää Qualcommin tuotehallinnasta vastaavan johtajan Keith Kressinin haastattelusta Pocket-lint -verkkosivuilla.

Kressinin mukaan uutuuspiiriä ei ole luvattu yksinoikeudella tai ensisijaisesti yhtään kenellekään. Vaikka Snapdragon 835 onkin suunniteltu yhteistyössä Samsungin kanssa, ei se anna Samsungille minkäänlaista etuosto-oikeutta piireihin, vaan Qualcomm käsittelee kaikkien valmistajien tilaukset tasa-arvoisesti.

Tuotekehityssykli niin järjestelmäpiirin kuin siihen perustuvien puhelintenkin osalta on venähtänyt aiempaan verrattuna. Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriin perustuvia julkistuksia nähtiin jo tammikuussa 2016. Tänä vuonna Samsung esittelee oman S8-puhelimensa vasta maaliskuun lopulla. MWC-tapahtumassa esitelty Sony Xperia ZX Premium käyttää 835-piiriä, mutta puhelin on luvattu kauppoihin vasta kesäkuussa 2017. Yksi vuoden odotetuimmista lippulaivoista LG G6 luottaa edelleen vanhempaan Snapdragon 821 -järjestelmäpiiriin, jonka kanssa valmiit tuotteet saadaan ostavien asiakkaiden ulottuville huomattavasti nopeammin.