UUSIMMAT

Samsung Galaxy S10: O-reikä etukameralle, vai sittenkin U- tai V-näyttölovi?

14.11.2018 21:04 | Muropaketin toimitus | 1


© Concept Creator

Mobiilialan luottovuotaja Evan Blass on twiittaillut huhuja Samsungin ensi vuoden lippulaivamallista, joka oletettavasti tulee olemaan nimeltään Galaxy S10.

Evan Blassin twiitin mukaan puhelimessa olisi Samsungin äskettäin kehittäjäkonferensissaan esittelemä ”Infinity-O”-näyttö. Tämä tarkoittaa, että näyttölasissa olisi O-kirjaimen muotoinen reikä selfie-kameraa varten. Samsung tosin esitteli tilaisuudessa myös muita vaihtoehtoja, kuten V- tai U-kirjaimen muotoista koloa näytön ylälaidassa. Niitä voi olla vaikeampi piilottaa tilapalkin alle.

Blass kirjoittaa myös, että puhelimen takaa löytyisi kolme kameraa, standardi-, tele- ja laajakuvaobjektiivein. Aiemmin tänä vuonna Samsung tarjosi kolmen linssin yhdistelmää A7-mallissaan, mutta niistä yksi oli syvyysanturi.

Ultraääntä hyödyntävä sormenjälkilukija olisi piilossa näyttölasin alla – kuten esimerkiksi OnePlus 6T -puhelimessa. Käyttöjärjestelmän ennakoidaan olevan Android 9 Pie, höystettynä Samsungin juuri julkistamalla One UI -käyttöliittymällä.

Blassin listaamat asiat eivät ehkä ole kovin yllätyksellisiä, mutta puhelimen yksityiskohtia on vielä paljon paljastamatta. AndroidAuthorityn mukaan S10-puhelimesta julkaistaisiin jopa kolme eri mallia, perusmallin lisäksi edullisempi versio, sekä kalliimpi 5G-piirillä varustettu huippuversio.

Keskustelu

on selvää että kaikenlainen esto ettei etukameraa voisi peittää on vahvistus sille että sitä käytetään vakoiluun.

en näe muuten syytä MIKSI halutaan estää etukamera esim. fyysisesti jota käytetään paljon muualla ja jossa tajutaan sen tarkoitus.
kaikkihan lähti iiris 'tunnistuksesta' jota heti pidin idioottimaisena.
kytätään kameraa ja sitten se nappaa KASVOISTA kuvan joka ns. aukaisee näytön lukituksen.. heheh

se on VAIN kasvotunnistus ja heti kun kuva on otettu ja oikeastaan joka kerta kun sitä käytät naamakuvasi on kaikilla usean maan poliiseilla ja järjestöillä.
ainakin cia:lla ja useassa euroopan järjestöillä.
kyse on periaateesta.
siis 4 numeroinen koodi riittää,aina.

juuri tuo fyysisen suojaimen hankaloittaminen kertoo kaiken.. miksi?

mielestäni saisi tulla puhelimia josa EI OLE etukameraa, hinta tippuu varmasti kohtuu paljon ja ostajia löytyy varmasti.

toivotavasti suojien tekijät valmistavat enemmän suojacover versioita ja useimmille merkeille jotta etukameran saa piiloon.
nyt löytyy iphonelle vaikka kuinka erilaisia.. (usa:ssa osataan ja tiedetään homman nimi..)

haussa on…

jos samiin tulee moinen, on vimppa …

Muropaketin uusimmat