Samsung saanee vihdoin taittuvanäyttöisen puhelimensa kauppoihin

12.01.2017 09:12 | Muropaketin toimitus

Mahdollisimman suuren näytön mahduttaminen mahdollisimman pieneen pakettiin on yhtälö, jota älypuhelinvalmistajat yrittävät ratkoa jatkuvasti parhaansa mukaan. Samsung on jo vuosia patentoinut erilaisia ratkaisuja, joissa puhelimen näyttö olisi taipuisaa materiaalia. Taskuun puhelimen voisi rullata tai taitella kasaan, ja käytössä puolestaan avata laitteen isommaksi. Valmiiksi tuotteiksi patentit eivät kuitenkaan ole vielä materialisoituneet.

Phonearenan tietojen mukaan Samsung olisi lopulta julkaisemassa ensimmäistä taittuvanäyttöistä mallia myyntiin asti. Yrityksen tutkimuslaboratorioissa on päädytty nimenomaan taittuvanäyttöiseen ratkaisuun. Rullalle pyöriteltävän version koettiin olevan liian hankala päivittäisessä käytössä.

Auki taitettuna puhelimen näyttö leviää nykyisten tietojen mukaan 7-tuumaiseksi tabletiksi, joka taittuu kahtia taskuun laittamista varten. Puhelinta voi käyttää myös näyttö taitettuna. Aivan lopullista päätöstä puhelimen valmistuksesta ei vielä ole kuitenkaan tehty. Samsungin kerrotaan päättävän asiasta viimeistään maaliskuussa. Kauppoihin tuote voitaisiin saada kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Omalta osaltaan painetta Samsungin puhelimen julkaisulle antaa toinen korealaisjätti LG, jonka myös huhutaan valmistelevan omaa taittuvanäyttöistä puhelintaan. LG:n vahvaan OLED-osaamiseen perustuvan laitteen on väitetty olevan edistyneempi kuin Samsungin versio, mutta valmistaja ei aio silti hyötyä tekniikasta vain itse. Taittuvan OLED-näytön tekniikan lisensoinnista käydään huhujen mukaan neuvotteluja ainakin Applen ja Huawein kanssa.

Muropaketin uusimmat