UUSIMMAT

Samsungin Note 7 -selvitys valmistui – akuissa kaksi eri vikaa

23.01.2017 11:22 | Muropaketin toimitus

Galaxy Note 7

Samsung on saanut valmiiksi selvityksensä Galaxy Note 7 -puhelimien räjähtävistä akuista. Tutkimuksissa paljastui erillinen vika alkuperäisessä akussa ja sen korvikkeeksi kiireellä alihankkijalta tilatussa versiossa.

Note 7:n alkuperäisessä akussa syy oli suunnittelussa: vika liittyi akun oikeaan yläkulmaan ja teki johtimista herkät taipumaan. Tämä aiheutti joissain tapauksissa oikosulun. Korvikeakussa vastaavaa suunnitteluvikaa ei ollut, vaan ongelma löytyi valmistusprosessista. Tämäkin vika aiheutti akuissa oikosulun.

Samsung painottaa, että itse Galaxy Note 7:n suunnittelussa ei ollut vikaa. Alkuperäisen akun ongelmat olisi löydetty, jos sitä olisi tutkittu röntgenin avulla. Korvikkeessa vain akun täysi purkaminen olisi paljastanut valmistusvian.

Samsung

Kumpikaan näistä prosesseista ei kuulunut Samsungin akkujen laadunvalvonnan piiriin vielä Galaxy Note 7:n julkaisun aikoihin. Nyt laadunvalvontaa on kuitenkin uusittu ja jatkossa sekä läpivalaisu että akkujen purkaminen on osa prosessia.

Samsung on kertonut Galaxy Note 7:n tutkimuksiin osallistuneen 700 henkilöä. Yhteensä 200 000 puhelinta ja näiden lisäksi 30 000 ylimääräistä akkua tutkittiin. Itsenäiset tutkimusyritykset UL, Exponent ja TUV Rheinland ovat vahvistaneet Samsungin löydöt.