Samsungin taittuvanäyttöinen puhelin esitellään loppuvuodesta?

17.03.2017 17:18 |

Samsung Galaxy S8 -puhelimeen liittyvät huhut ovat viime aikoina vallanneet otsikot. Yrityksen mullistavin julkistus tänä vuonna nähdään kuitenkin vasta loppuvuonna, kun tulossa on lopulta pitkään odotettu taittuvanäyttöinen älypuhelin. Näin uskoo ainakin ETNews-sivusto.

ETNews kertoo Samsungin elektroniikka- ja näyttötehtaiden olevan loppusuoralla tuotekehityksen suhteen. Prototyyppejä laitteesta on tarkoitus saada valmiiksi vuoden kolmannella neljänneksellä. Tuhansia protoja on tarkoitus testata sisäisesti, mutta Samsung aikoo toimittaa niitä koekäyttöön myös esimerkiksi suurille teleoperaattoreille.

Mikäli testien tulokset vaikuttavat positiivisilta, aloitetaan laitteiden massatuotanto vuoden 2018 puolella. ETNewsin mukaan taittuvaa laitetta oltaisiin esitelty jo pienelle piirille tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa. Tietovuotoja pelkäävä korealaisjätti soi vilauksia vain suurimmille teleoperaattoreille. Laitteen kehityksessä mukana olleet yhteistyökumppanitkin jäivät ilman esittelyä.

Alunperin laitetta oli tarkoitus esitellä jo tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Aikataulu on lykkääntynyt, sillä Samsung haluaa tehdä puhelimesta erittäin viimeistellyn luksustuotteen, joka asettuu vielä kertaluokkaa korkeammalle kuin nykyiset lippulaivamallit.

Painetta kiirehtimiseen tulee kuitenkin jatkuvasti Kiinasta, jossa ainakin sikäläiset näyttövalmistajat BOE, Visionox ja AUO ovat esitelleet prototyyppejä taittuvista näytöistä. Yritykset tekevät myös yhteistyötä esimerkiksi Lenovon, Oppon ja Vivon kanssa saadakseen esiteltyä maailman ensimmäisen taittuvanäyttöisen puhelimen kiinalaisena eikä korealaisena keksintönä.