Synaptics yhteistyöhön OXi Technologyn kanssa – ensimmäinen optinen sormenjälkilukija julki

15.12.2016 09:50 |

synaptics-natural-id-fs9100-20161213

Synaptics on kenties tunnetuin sen touchpad-hiiristä lukemattomissa kannettavissa. Yritys tekee kuitenkin myös paljon muuta, kuten sormenjälkilukijoita mobiililaitteisiin. Nyt Synaptics on ilmoittanut aloittaneensa yhteistyön OXi Technologyn kanssa. OXi Technology on kehittänyt ja patentoinut optisen sormenjälkilukijateknologian, mikä mahdollistaa lukijan piilottamisen esimerkiksi suoraan puhelimen näyttöön.

Samaan syssyyn Synaptics julkaisi myös markkinoiden ensimmäisen optisen sormenjälkilukijaperheen, Natural ID FS9100:n.

FS9100-lukijat kykenevät nopeaan ja luotettavaan sormenjälkitunnistukseen millimetrin paksuisen lasin läpi. Teknologian myötä esimerkiksi älypuhelimessa ei tarvitse varata erillistä tilaa fyysistä sormenjälkilukijaa varten, vaan käyttäjä voidaan tunnistaa suoraan esimerkiksi koko puhelimen kantta verhoavan lasin läpi. Synaptics ei tee lehdistötiedotteessaan selväksi onnistuuko luku myös itse näyttöpaneelin läpi, mutta kuvamateriaalin perusteella se ei onnistuisi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa käyttääkö FS9100-perhe OXi Technologyn patentoimia teknologioita. Yhteistyön ja sormenjälkilukijan samanaikainen julkaisu on tuskin kuitenkaan sattumaa.