UUSIMMAT

Testin perusteella AirTagit mahdollistavat muiden ihmisten seurannan ja vaanimisen liian helposti

07.05.2021 17:17 | Muropaketin toimitus

Apple julkisti taannoin AirTag-seurantalaitteet, joiden avulla voi etsiä esimerkiksi kadonneen avainnipun. Ikävä kyllä samalla paikantimet mahdollistavat myös muiden ihmisten seurannan ja vaanimisen.

Kuten kerroimme aiemmin, Apple on ottanut mahdollisuuden muiden ihmisten seuraamiseen huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Jos joku laittaisi reppuusi AirTagin, siitä tulee iPhoneen ilmoitus ”AirTag Moving With You” eli AirTag liikkuu kanssasi. Mikäli ilmoitusta ei huomaa, AirTag alkaa toistamaan äänimerkkiä.

The Washington Post päätti testata käytännössä, estävätkö turvaominaisuudet muiden henkilöiden seuraamisen myös käytännössä. Testissä huomattiin, että iPhone-käyttäjien puhelin kyllä varoittaa perässä kulkevasta AirTagista kohtuullisen hyvin, mutta Android-käyttäjä jää kokonaan ilman ilmoituksia.

Äänimerkin suhteen ongelmaksi muodostui liian pieni äänenvoimakkuus ja lyhytkestoinen ääni. Laite piipittää vain 15 sekunnin ajan muutaman tunnin välein, joten äänimerkki voi jäädä kuulematta. Lisäksi äänimerkki alkaa vasta kolme päivään sen jälkeen, kun AirTag on ollut erossa omistajastaan.