Uusimmat

Värinäytölliset MP3-soittimet iRiveriltä

31.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Applen iPod on ollut menestystuote maailmalla tällä hetkellä myydyimpänä yksittäinen MP3-soitin. Jo pitkään on povattu nykyisen kolmannen sukupolven iPodin seuraajaa, jonka on uskottu olevan värinäytöllinen malli, jolla voisi katsella myös videoita. Huhumyllyn vielä pyöriessä Applen niskassa iski MP3-soittimistaan tunnettu iRiver apajille ja valmistajalta on nyt tulossa kaksi värinäytöillä varustettua mallia.

H300 – 2,0″ näyttö ja USB2.0

H300 on nyt kahdesta uudesta mallista hieman paremmin varusteltu ja myös hintakin on ominaisuuksien varjossa hieman korkeampi. Mustalla kuorella varustettu soitin käyttää tallennusmedianaan 20 GB tai 40 GB kiintolevyä aivan iPodin tapaan ja tiedonsiirto levyille tapahtuu USB2.0-väylän kautta. Soitin tukee myös USB On The Go -määritelmää, eli soittimeen voidaan kytkeä määritelmän mukainen digitaalikamera ja kuvat saadaan talteen soittimeen ilman tietokonetta. Soitinta voidaan siis pitää värinäytön kanssa unelmapakettina ahkeralle digikuvaajalle.

Vaikka soittimessa onkin 260 000 pikselin värinäyttö, ei se silti pysty pyörittämään elokuvia laitteen muistista. Värinäytön hyöty jääkin pääasiassa kuvien katseluun.

H300:n akkukesto ja FM-radio ovat selkeitä voittajameriittejä jos sitä käydään vertailemaan iPodiin. Hinnassa se pääsee kuitenkin samalle rimalle, eli hintaa 20 GB mallilla (H320) on 430 dollaria ja 40 GB mallille (H340) huikeat 530 dollaria.

iFP-900 – vähemmän levytilaa, enemmän soittoaikaa

IRiver iFP-900 on hieman perinteisempi MP3-soittimeksi ja sen ominaisuudet ovat myös hieman H300-isoveljeä vaatimattomammat. Muistin koko on välillä 256 MB – 1 GB ja soittoaika voi yltää jopa 40 tuntiin.

Malilla on myös huonojakin puolia, joista merkittävin on hidas USB1.1-väylä. Myös värinäytön koko on pienempi, eli 1,2 tuumaa. Laite tukee kuitenkin isoveljensä tavoin OGG-formaattia ja USB On The Go -määritystä.