Uusimmat

Voisiko Google tarjota puhelimiinsa jopa seitsemän vuoden päivitykset?

Kuva: © Muropaketti.com / Ilari Hauhia

25.09.2023 10:14 Muropaketin toimitus

Maailmalta kantautuu kummia. Googlen nimittäin huhuillaan tarjoavan jopa seitsemäksi vuodeksi sekä järjestelmä- että tietoturvapäivityksiä Pixel 8 -puhelinmalleilleen.

91Mobiles-sivustolle on ilmestynyt vuototietoja Googlen tulevista Pixel 8- ja Pixel 8 Pro -puhelinmalleista. Nämä kaksi puhelinta olisivat saamassa Googlelle valmistetut G3-järjestelmäpiirit ja kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Tarkemmin puhelimien vuodettuihin tietoihin voi tutustua täältä.

Yksi asia kiinnittää kuitenkin erityishuomion. Sekä järjestelmäpäivitysten että tietoturvapäivitysten kestoksi on merkitty seitsemän vuotta. Tämä olisi Android-maailmassa selvästi kovin suoritus. Ensimmäisenä päivityslupauksen nykyiselle, jo hyvinkin kiitettävänä pidettävälle tasolle, nosti Samsung. Valmistajan keskiluokkaan ja sen yläpuolelle on tarjolle tällä hetkellä neljän vuoden ajaksi käyttöjärjestelmäpäivitykset ja viiden vuoden tietoturvapäivitykset.

Google julkaisee uudet uudet Pixel 8 -puhelinmallinsa näillä näkymin lokakuun aikana. Siihen asti huhuun on syytä suhtautua varaukselle, vaikkakin kehityssuunta päivitysten kanssa olisi toivottava.

Muropaketin uusimmat