Uusimmat

Vuonna 2014 neljännes Samsungin älypuhelimista tulee 16 megapikselin kameralla

07.11.2013 05:49 Teemu Hynninen

Korealainen Samsung aikoo panostaa älypuhelimissaan kamerateknologiaan. Lukijamme toki tietävät, että megapikselit eivät ole yhtä kuin hyvä laatu, mutta Samsungin tavoitteena on varustaa neljännes vuoden 2014 aikana toimittamistaan älypuhelimista 16 megapikselin kameralla.

Kuluneen vuoden aikana esitellyistä lippulaivoista useimmat ovat sisältäneet 13 megapikselin kameran. Viime vuonna huippumallien kameroissa oli yleisesti kahdeksan megapikseliä. Seuraavaksi hypätään siis 16 megapikseliin. 

Samsungin laajan älypuhelinmallisto huomioiden 16 megapikselin kamera tultaneen näkemään myös muissa kuin aivan kuumimmissa lippulaivatason laitteissa. Valmistajan tavoitteena on toimittaa ensi vuonna 360 miljoonaa älypuhelinta, josta 25 prosenttia tarkoittaa, että 90 miljoonassa niistä on 16 megapikselin kamera. 

Suurimman osan näistä kameramoduuleista Samsung tulee korealaislähteiden mukaan valmistamaan omissa tehtaissaan. Yhtiö on kirinyt kiinni Sonyä, joka oli pitkään ainoa valmistaja, joka kykeni tuottamaan laajalla kapasiteetilla 13 megapikselin ja sitä tarkempia kameramoduuleja mobiililaitteisiin.

etnewws.com, Samsung Electronics will put the 16 mega pixel camera in 1 out 4 smartphones next year

Muropaketin uusimmat