UUSIMMAT

Windows 10 Technical Preview on nyt saatavilla kuudelle Lumia-mallille

13.02.2015 00:37 | Juha Kokkonen | 6

Win 10 Tech Preview

Microsoft on juuri julkaissut ensimmäisen julkisen Technical Preview -version puhelimille tarkoitetusta Windows 10 -käyttöjärjestelmästään. Win 10 Technical Preview on ensialkuun saatavissa kuudelle puhelimelle, jotka ovat Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 ja Lumia 830. Microsoftin blogin mukaan kyseessä on aikaisimmassa vaiheessa oleva julkinen preview-versio, jonka se on koskaan julkaissut puhelimille. Ohjelmisto on vielä vahvasti kehitysvaiheessa ja siitä löytyy lukuisia puutteita, bugeja sekä viimeistelemättömiä yksityiskohtia. Microsoft haluaa Windows Insider Program -ohjelmaan rekisteröityneiden osallistuvan käyttöjärjestelmän kehitystyöhön ja antavan palautetta ohjelmiston kehittämiseksi. Technology Previewin asentamista ei suositella peruskäyttäjille.

Win 10 Tech Preview

Ensimmäinen julkinen Windows 10 Technical Preview -versio tuo mukanaan joitain uusia ominaisuuksia, jotka tulevat löytymään vastaavina myös Windows 10:n lopullisesta puhelinversiosta. Kyseisiin uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat täysikokoinen taustakuva aloitusnäkymässä, monipuolisempi Action Center -valikko, interaktiiviset ilmoitukset, merkittävästi parannetut puheesta tekstiksi -ominaisuudet sekä uudistettu paikallisia- ja pilvipalveluissa sijaitsevia kuvia yhdistelevä Valokuvat-sovellus. Uudet versiot mm. Office-sovelluksista sekä kalenterista ja sähköpostista eivät vielä ole mukana nyt julkaistussa ohjelmistoversiossa.

Win 10 TP

Päivityksen saadakseen käyttäjän on ensin rekisteröidyttävä mukaan Windows Insider Program -ohjelmaan, joka on tarkoitettu ensisijaisesti ohjelmistokehittäjille sekä edistyneille käyttäjille. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjän on asennettava puhelimeensa Windows Insider -sovellus, jonka kautta laite on rekisteröitävä. Rekisteröitymisen jälkeen Win 10 Technical Preview -päivityksen pitäisi tulla normaalisti saataville päivitysvalikon kautta. Käyttöjärjestelmän kehittyessä käyttäjä saa laitteeseensa automaattisesti uusia edistyneempiä päivityksiä ja myös tuettujen puhelimien määrä kasvaa uusien päivitysversioiden myötä. Käyttäjä voi palauttaa puhelimensa käyttöjärjestelmän edelliseen versioon milloin tahansa.

Microsoft, Blogging Windows, Announcing the first build of Windows 10 Technical Preview for Phones

Windows Insider Program -sivusto

Keskustelu

Ei L930 :(

Ei toistaiseksi, mutta kyllä se on sieltä tulossa. Tuolla blogissa kyllä puhutaan myös näistä high-end-malleista, joita ei ole vielä sisällytetty mukaan.

Jutussa luki että tämä ei sisällä uudistettuja versioita office-ohjelmista ja kalenterista. Sisältääkö se sitten vanhat versiot? Lähinnä kiinnostaa Outlook, koska luen työsähköpostit omasta Lumia 630:sta ja en haluaisi tuota mahdollisuutta menettää. Otin aikanaan omasta tahdosta työnantajalta vain peruskapulan puheluita varten koska en halunnut kahta älypuhelimen kokoista möhkälettä taskuun.

Nushi

Jutussa luki että tämä ei sisällä uudistettuja versioita office-ohjelmista ja kalenterista. Sisältääkö se sitten vanhat versiot? Lähinnä kiinnostaa Outlook, koska luen työsähköpostit omasta Lumia 630:sta ja en haluaisi tuota mahdollisuutta menettää. Otin aikanaan omasta tahdosta työnantajalta vain peruskapulan puheluita varten koska en halunnut kahta älypuhelimen kokoista möhkälettä taskuun.

En tiedä, kun en ole vielä päässyt testaamaan. On mahdollista, että toistaiseksi ei ole lainkaan kyseisiä sovelluksia. Saan alkuviikosta käyttööni Win 10 Tech Previewillä varustetun Lumia 630:n, niin osaan sitten kertoa tarkemmin.

Eipä tuo asia tuolta sivultakaan oikein selvinnyt, mutta laitoinpa kuitenkin latautumaan. Saahan sen vanhan järjestelmän sitten palautettua jos tuo aivan toimimattomaksi osoittautuu.
Muoks: Näköjään vanha Outlook toimii, ja muutkin vanhat appsit. Officestakin ainakin Excel toimii kun kerta liitetiedosto avautui :)

Lumia 735, päivitys 10 toi tekstejä puutuvan version. Sim-kortin koodin syöttö ei onnistunut ja tehdasasetusten palautus teki että enää ei toimi kuin lukitusnäyttö.

Eipä tuota voi vielä suositella kenellekkään asennettavaksi, liian keskeneräisenä tuotu.

Nyt tehty nollaus vielä näillä ohjeilla http://www.hardreset.info/devices/nokia/nokia-lumia-735/
Vasta tämä toinen hard reset palautti puhelimen uudelleen henkiin.
Tällöin pystyi palauttamaan puhelimen aiemmat asetukset toimivana takaisin.

Edit: Puhelimeen tuli uusi päivitys tämän jälkeen.

Muropaketin uusimmat