Nokia ja Telia tuovat Suomeen FastMile 5G -reitittimen

05.03.2019 15:57 | Muropaketin toimitus

Telia aikoo ottaa Suomessa valikoimaansa Nokian kehittämän FastMile 5G-reitittimen, joka on suunnattu niin koti- kuin yrityskäyttöön.

FastMile 5G -reititin hyödyntää sekä 4G- että 5G -yhteyksiä ja se tarjoaa sisätiloihin WiFi-yhteyden esimerkiksi niissä tapauksissa, kun kiinteää nettiyhteyttä ei ole saatavilla. Lehdistötiedotteen mukaan reitittimen testaus on jo alkanut ja kuluttajapilottien on määrä käynnistyä kuluvan kevään aikana.

”5G lähti liikkeelle yritysasiakkaiden kanssa tehtävillä hankkeilla. Nyt laitevalmistajien vauhti näyttää kiihtyvän ennakoidusta aikataulusta niin, että myös kuluttajille hyödyllisiä laitteita tulee markkinoille. Olemme kehittäneet 5G-verkkoa luotettavan kumppanimme Nokian kanssa, ja yhteistyö jatkuu kun pääsemme eturintamassa testaamaan 5G-kotireitittimen toimivuutta ja hyötyjä asiakkaillemme”, sanoo Telia Finlandin 5G-ohjelmasta vastaava Janne Koistinen.

Telian esikaupallinen 5G-verkko avattiin viime syksynä Helsingissä ja kaupallinen verkko aukesi kolmessa kaupungissa vuoden alussa. 5G-liittymiä ei kuitenkaan ole vielä myynnissä.