Uusimmat

Pankit ympäri maailmaa vetivät sovelluksiensa tuen pois Samsung Galaxy S10- ja Note 10 -laitteilta

23.10.2019 12:49 Muropaketin toimitus

Useat eri pankit eri puolilta maailmaa ovat vetäneet sovellustensa tuen Samsung Galaxy S10 ja Note 10 -laitteilta sormenjälkitunnistukseen liittyvien tietoturvaongelmien vuoksi. 

Aiemmin uutisoimme, kuinka muutaman euron hintaisen näytön suojakalvon asentamisen jälkeen Galaxy S10 -puhelimen ultraääneen perustuva sormenjälkitunnistin voi hyväksyä minkä tahansa tai kenen tahansa sormen lukituksen poistamiseen.

Kuten kerroimme aiemmin, on Samsung luvannut korjata vian mahdollisimman pian ohjelmistopäivityksellä, todennäköisesti jo tällä viikolla.  Siihen saakka käyttäjien tulee valmistajan mukaan poistaa vian aiheuttavat kolmansien osapuolten suojakalvot laitteista ja rekisteröidä sormenjäljet uudelleen.

GSMArenan mukaan nyt ainakin brittiläinen NatWest ja kiinalainen Bank of China ovat poistaneet sovellustensa tuen näyttöön integroiduilla sormenjälkitunnistimilla varustetuilta Galaxy S10 ja Note 10 -laitteilta. Brittiläinen Nationwide Building Society ja israelilainen Hapoalim Bank ovat poistaneet sovelluksistaan mahdollisuuden käyttää sormenjälkitunnistusta haavoittuvilla laitteilla ja korealainen KaKao Bank on varoittanut käyttäjiään käyttämästä sormenjälkeä.