Samsungin uudella älypuhelimella ei pääse lainkaan internetiin

15.04.2018 11:15 | Muropaketin toimitus

Samsung on julkaissut uuden J2 Pro -älypuhelimen, joka ei tue lainkaan nettiyhteyksiä. Laite on suunniteltu helpottamaan keskittymistä.

Älypuhelimet ja niiden sisältämät sovellukset, kuten sosiaalinen media, aiheuttavat joillekkin ihmisille pahoja keskittymisvaikeuksia. Toisaalta ”liialliset” ominaisuudet voivat tehdä puhelimista vaikeakäyttöisiä ikääntyneille ihmisille.

Nyt Samsung on julkaissut sekä keskittymisvaikeuksista kärsiville opiskelijoille että ikäihmisille suunnitellun J2 Pro -älypuhelimen, joka ei tue lainkaan nettiyhteyksiä. Älypuhelimella voi kyllä soittaa, lähettää tekstiviestejä sekä käyttää offline-sovelluksia kuten laskinta tai sanakirjaa, mutta sosiaaliseen mediaan tai internetiin sillä ei ole asiaa.

Sammobilen mukaan viisituumaisella näytöllä varustettu laite tarjoaa vain 1,5 gigatavua keskusmuistia sekä 1,4 gigahertsin kellotaajuudella toimivan suorittimen. Sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua ja akun kapasiteetiksi on ilmoitettu 2600 milliampeerituntia. Pääkameran resoluutio on kahdeksan megapikseliä, siinä missä etukameran tarkkuus on viisi megapikseliä.

Hyvin pelkistettyihin ominaisuuksiinsa nähden J2 Pro on melkoisen kallis laite, sillä sen hinnaksi on ilmoitettu 199 100 wonia eli noin 150 euroa. J2 Prota ei todennäköisesti julkaista Etelä-Korean ulkopuolella.