Uusimmat

Testi: Apple iPhone 11 -puhelin – Lompakolle aavistuksen armollisempi vaihtoehto

26.01.2020 10:00 Samuli Herttua, näyttömittaukset Aleksi Herttua

Muropaketin testissä käväisi jo aiemmin Applen iPhone -sarjan viimeisin lippulaivapuhelin Apple iPhone 11 Pro Max. Nyt kokeiluun pääsi hieman kansanomaisempi malli eli iPhone 11, joka on jatkoa edellisvuoden iPhone XR -mallille. iPhone 11 onkin Applen uusimman älypuhelinmalliston budjettiystävällisin vaihtoehto, vaikka sitä ei silti halvaksi voi sanoa.

Halvimmillaan uusi Apple iPhone 11 keventää lompakkoa 829 euron verran, jolloin käteensä saa 64 gigatavun tallennusmuistilla varustetun puhelimen. 128 gigatavun versiosta joutuu pulittamaan 50 euroa enemmän, eli 879 euroa. Kallein iPhone 11 maksaa 999 euroa, jolloin tallennusmuistia saa 256 gigatavua. Testiyksilömme on 128 gigatavun versio, joka näistä muistivaihtoehdoista on ehkä se järkevin kompromissi. Jos kuitenkin tietää pärjäävänsä pienemmällä muistilla, on 64 gigatavuinen versio silloin oikea valinta.

Jo viime vuonna Apple päätti revitellä väreillä XR-mallin kanssa, ja sama teema jatkuu edelleen. Värivaihtoehtoja on saatavilla jopa kuusi kappaletta, ja ne ovat tällä kertaa valkoinen, musta, vihreä, keltainen, violetti sekä (PRODUCT)RED eli punainen.

Testiyksilöksi päätyi tällä kertaa muita vaihtoehtoja hillitympi valkoinen malli.

Kuten myös 11 Pro Max mallin kohdalla, aivan suoria kilpakumppaneita iOS-käyttöjärjestelmän takia puhelimelle ei löydy, mutta lähimpänä Android-puolelta voidaan mainita OnePlus 7T Pro, joka osuu lähelle samaa hintaluokkaa. Ominaisuuksien ja ideologian puolesta kilpailijaksi voisi myös mainita OnePlus 7T:n.

Vaalean paketin sisältä löytyy puhelimen lisäksi Lightning-liitännällä varustetut langalliset EarPods-kuulokkeet, edellisistä iPhone-malleista tuttu hidas viiden watin laturi ja siihen liitettävä USB-A-lightning-kaapeli, sekä niiden lisäksi vielä nippu ohjeita ja tarroja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto