UUSIMMAT

Testissä Huawei Honor 5X

19.03.2016 10:22 Pekko Lainiala

Honor 5X:n alkuperäinen esittely tapahtui Kiinassa viime syksynä ja tuolloin mielenkiinnon herättivät edullisen hinnan ja premium-puhelimista lainattujen ominaisuuksien yhdistelmä. Suomessa laitteen saatavuus varmistui helmikuussa, kun 5X lanseerattiin markkinoille yhdessä Honor 7 Premiumin kanssa. Huawei on markkinoinut uutuutta melko aggressiivisesti suomalaisessa mediassa No nonsense -lausahduksella.

huawei-honor-5x-001-140316

Suomessa tästä metallirakenteisesta ja sormenjälkitunnistimella varustetusta uutuudesta lompakko kevenee kirjoitushetkellä noin 300 euron verran ostopaikasta riippuen. Speksilistausta silmäilemällä laite vaikuttaa siltä, että yhtä selvää heikkoutta tulee olemaan vaikea nimetä.

Suomilanseerauksen myötä paljastunutta 300 euron hintatasoa on ihmetelty jokseenkin laajasti, sillä muualla Euroopassa laitteen hintataso on lähempänä kahta kuin kolmea sataa euroa.

huawei-honor-5x-002-140316

Pakkaus noudattaa aiemmista Honor-puhelimista tuttua värimaailmaa ja sen sisään on pakattu itse laitteen lisäksi valkoiset kuulokkeet, työkalu korttikelkkojen avaamiseen, microUSB-kaapeli, ohjevihkoset sekä verkkovirtalaturi (1A, vaikka laite tukisi latureita 2A saakka).

Artikkelissa käydään läpi puhelimen rakenne ja tekniset ominaisuudet, kamera ja kameraohjelmisto, puhelimen akkukesto sekä suorituskyky ja lopuksi summataan lopulliset tunnelmat laitteesta. Artikkelia kirjoitettaessa verrokkina oli käytettävissä myös pykälää kalliimpi Honor 7.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkauksen sisältö
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto