Uusimmat

Testissä Moto G4 Plus: ”Hintaluokkansa paras kamerapuhelin”

15.06.2016 15:11 Juha Kokkonen

moto-g4-plus-0

Kiinalainen Lenovo on roikkunut älypuhelinmarkkinoin kärkiviisikossa tai sen tuntumassa muutaman viime vuoden ajan. Sen siipien alla on toiminut vuodesta 2014 asti myös legendaarinen Motorola Mobility, jonka nimellä myytävät puhelimet on laskettu mukaan Lenovon toimitusmääriin. Motorola-mallien osuudesta Lenovon kokonaistuotannossa ei ole tarkkaa tietoa, mutta sen voi kuitenkin arvioida olevan merkittävä. Tammikuussa Lenovo ilmoitti aikovansa häivyttää Motorola-brändin käyttöä tuotteistaan ja siirtyä painottamaan Moto-tuotemerkkiä.

Syksyllä 2013 julkaistu ensimmäisen sukupolven Moto G -malli oli yritykseltä hyvä veto ja se kävi kaupaksi hyvin sekä sai runsaasti kehuja lehdistöltä ja harrastajilta. Sitä seurasivat toisen ja kolmannen sukupolven mallit, jotka olivat myös hyviä, mutta eivät saavuttaneet aivan ensimmäisen sukupolven kaltaista yleistä hyväksyntää. Motorola ja Lenovo eivät ole missään vaiheessa ilmoittaneet Moto G -mallien virallisia myyntilukuja, mutta sen on mainittu olevan Moto-malliston tärkein ja parhaiten myyvä yksittäinen tuote.

Neljännen sukupolven Moto G:t näkivät päivänvalon toukokuun 17. päivä kolmena eri malliversiona. Tuoteperhe koostuu Moto G4 Plus -huippumallista, karsitummasta Moto G4:stä sekä näitä kahta pienikokoisemmasta Moto G4 Playsta, joka on samalla edullisin vaihtoehto. Samalla Moto G -mallistossa otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön sukupolvea kuvaava numerointi, joka merkitään virallisesti yläindeksinä G:n jälkeen ja on aiemmin käytettyä vuosilukua selkeämpi. Käytännön syistä kirjoitamme tässä artikkelissa yläindeksin tavallisena numerona osana mallimerkintää.

Otimme testattavaksemme Moto G4 -malliston kärkinimen, eli Plus-version. Sen myynti alkaa Suomessa kesäkuun lopulla 269 euron suositushintaan. Muiden versioiden tarkasta hinnoittelusta ei ole vielä tietoa, mutta niiden saatavuus saattaa olla Plussaa rajatumpaa.

Tutustumme tässä artikkelissa Moto G4 Plussan muotoiluun ja fyysiseen toteutukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan, suorituskykyyn, akunkestoon sekä yleisiin käyttökokemuksiin.

moto-g4-plus-1

Moto G4 Plus toimitetaan yllättävän suurikokoisessa pahvipakkauksessa, jonka koolle ei löydy oikein minkäänlaista järkevää perustelua. Sisältä löytyy nimittäin puhelimen lisäksi ainoastaan melko suurikokoinen seinälaturi, micro-USB-kaapeli sekä pikaohje ja takuutiedot. TurboCharger-pikalaturi on melko suurikokoinen, mutta kykenee mukavaan 14,4 watin lataustehoon yhdeksän ja 12 voltin jännitteellä.

 

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Muotoilu, rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Ohjelmisto, suorituskyky, akunkesto & yhteenveto