Uusimmat

Testissä OnePlus 3T – suosikkimallin paranneltu painos

23.12.2016 11:04 Juha Kokkonen

Vielä tämän vuoden alkupuolella OnePlus oli useimmille suomalaisille kuluttajille täysin tuntematon niche-älypuhelinbrändi, joka oli tilattava ulkomailta valmistajan nettisivujen kautta. Tilanne muuttui toukokuussa, kun Elisa ilmoitti ottavansa OnePlussan puhelimet valikoimiinsa ensimmäisenä eurooppalaisena jälleenmyyjänä.

Kolmannen sukupolven huippumalli OnePlus 3 esiteltiin kesäkuun 14. päivä, ja se saapui välittömästi ennakkotilattavaksi myös Elisan kautta. Laite tuli saataville kesä-heinäkuun taitteessa, ja mitä ilmeisimmin se vakuutti TaskuMuron toimituksen ohella myös suomalaiset kuluttajat, sillä laite liimautui Elisan myydyimpien puhelinmallien kärkipaikalle usean kuukauden ajaksi.

Aiemmin OnePlus on julkaissut uuden lippulaivamallin melko tarkkaan vuoden välein, mutta jostain syystä yritys päätti tänä vuonna esitellä joulumarkkinoille parannellun mallin OnePlus 3:sta. Uutuus esiteltiin marraskuun 16. päivä, vain runsaat viisi kuukautta alkuperäisen mallin julkaisusta, ja se sai nimekseen OnePlus 3T.

OnePlus 3T:n myynti alkoi Euroopassa 28. marraskuuta 64 ja 128 Gt:n versioina. Suositushinnat niille ovat 439 ja 479 euroa, eli 64 Gt:n mallin hinta on noussut edeltäjästä neljäkymppiä. Siitä huolimatta se on edelleen ylivoimaisesti edullisin huippuluokan rautaominaisuuksilla varustettu älypuhelin Suomen markkinoilla.

Tutustumme tässä artikkelissa OnePlus 3T:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, Oxygen OS 3.5.3 -käyttöliittymään sekä suorituskykyyn ja akunkestoon.

OnePlus 3T:n pakkaus on hyvin pitkälti identtinen OnePlus 3:n pakkauksen kanssa. Erona on vain pieni T-kirjain lisänä mallimerkinnässä. Sisältö on pysynyt samana: punainen USB Type-C -kaapeli, 20 watin (5 V, 4 A) Dash Charger -pikalaturi, SIM-korttipaikan avaustyökalu, pika-aloitusopas, turvallisuusohjeet, Never Settle -tarra sekä alennuskoodi valmistajan lisätarvikekauppaan.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä & Oxygen OS 3.5.3
  5. Suorituskyky ja akunkesto
  6. Yhteenveto