Uusimmat

Testissä Samsung Gear S3 -älykello – pieniä parannuksia suurissa kuorissa

28.12.2016 10:28 Juha Kokkonen

Älypuhelinmarkkinat eivät ole lähteneet odotetunlaiseen lentoon ja Android Wear -laitteiden osalta meneillään on suoranainen suvantovaihe. Joulumarkkinoiden harvoihin uutuusälykelloihin lukeutuu kuitenkin elo-syyskuun taitteessa IFA-messuilla esitelty Gear S3, joka perustuu Tizen-käyttöjärjestelmään. Edeltäjämallia ei ole lähdetty muuttamaan radikaalisti, mutta erojakin löytyy.

Suomessa Gear S3 saapui kauppoihin vasta kolme kuukautta julkaisun jälkeen, 2. päivä joulukuuta. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä sen saatavuus on varsin hyvä. Laite on saatavilla sekä sporttisempana Frontier-versiona että klassisempana Classic-versiona. Molempien suositushinta on 399 euroa. 3G-yhteydellä varustettua versiota ei ole myynnissä Suomessa, koska operaattorit eivät tue integroitua SIM-korttia.

Tutustumme tässä artikkelissa Gear S3 Frontierin fyysiseen toteutukseen, teknisiin ominaisuuksiin, Tizen-käyttöjärjestelmään ja testijaksolla kerääntyneisiin käyttökokemuksiin.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Gear S3:n pakkauksen tyyli on tuttu edeltäjämallista. Kyseessä on sylinterin muotoinen pahvirasia, jonka sisällä kello on asetettu lataustelakassaan muovikehyksen ja vaahtomuovisuojan väliin.

Kellon ohella pakkauksen toimitussisältöön kuuluu verkkovirtalaturi (5 V, 0,7 A), lyhyempi vaihtohihna, lataustelakka sekä pikakäyttöopas.

Sisältö

  1. Johdanto, pakkaus ja oheistarvikkeet
  2. Fyysinen toteutus ja tekniset ominaisuudet
  3. Tizen-käyttöjärjestelmä
  4. Käyttökokemukset ja huomiot
  5. Yhteenveto