UUSIMMAT

WhatsApp kehittää sormenjälkitunnistusta – tulossa työpöytäversioon

19.09.2020 19:20 | Muropaketin toimitus

Monet työpöytäkäyttäjät ovat saattaneet hyödyntää WhatsAppiin työpöytäversiota WhatsApp Webiä. Se tarjoaa kätevän tavan käyttää WhatsApp-viestintä vaikkapa työpäivän aikana koskematta puhelimeen. Sen kirjautumiseen on luvassa muutoksia.

Tähän mennessä WhatsApp Webiin on kirjauduttu QR-koodin avulla. Sivusto näyttää käyttäjän kirjautuessa kyseisenlaisen koodin, joka luetaan WhatsAppin älypuhelinsovelluksella – tämän jälkeen whatsappailija pääsee sisään työpöytäversioon.

Tämä ei ilmeisesti ole tarpeeksi tietoturvallista WhatsAppille, sillä tiettävästi he kehittävät nyt sormenjälkitunnistusta työpöytäversioon kirjautumista varten. Tulevaisuudessa saattaakin olla, että käyttäjä joutuu skannaamaan älypuhelimella sormenjälkensä kirjautuakseen työpöytäversioon.

Vielä ei ole tietoa siitä, korvaisiko sormenjälkitunnistus QR-koodin vai tulisiko ominaisuus sen rinnalle. WhatsApp on saamassa myös muita uusia ominaisuuksia, kuten keskustelujen hiljentämisen pysyvästi. Kerroimme aiemmin myös, että WhatsAppin tilasyöppöys saattaa olla helpottamassa.

Muropaketin uusimmat