Trump ajaa TikTok-sovellusta ulos Yhdysvalloista osana vaalikampanjaansa

21.07.2020 20:20 | Muropaketin toimitus

Lyhyistä, muille käyttäjille jaettavista videoistaan tunnettu TikTok on Donald Trumpin hampaissa. Sovelluksella väitetään olevan yhteyksiä Kiinan hallintoon.

CNET kertoo Trumpin aloittaneen osana vaalikampanjaansa Facebook-mainokset, joissa hän pyytää ihmisiä allekirjoittamaan vetoomuksen TikTokin kieltämiseksi Yhdysvalloissa. Mainoksessa kerrotaan muun muassa jo se aiemmin paljastunut seikka, että sovellus nuuskii puhelimen leikepöytää.

Myös Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman varoitti maaliskuussa TikTokista. Hän sanoi sovelluksen olevan perusteellisen parasiittinen ja että sen sormenjälkiteknologia on todella kauhistuttava.

TikTokin omistava, Kiinassa toimiva teknologiayritys ByteDance on puolustautunut syytöksiä vastaan sanomalla, että kaikki yhdysvaltalaisten data on tallennettuna Kiinan ulkopuolisille palvelimille, eikä se ole alisteista Kiinan lakipykälille. TikTok väittää myös, ettei käyttäjien tietoja ole toimitettu Kiinan hallitukselle. Intia on kuitenkin jo kieltänyt sovelluksen käyttämisen vakoiluepäilyjen vuoksi, ja Australia harkitsee samaa.

ByteDancen omistaman TikTokin suosio on räjähtänyt viimeisen vuoden aikana, ja lisäpotkua sovellus on saanut koronaviruspandemiasta. TikTok on ladattu peräti yli kaksi miljardia kertaa.