Uusimmat

Atarin perustajalle ei myönnetä palkintoa seksismin takia – Mies on samaa mieltä päätöksestä

02.02.2018 13:33 Muropaketin toimitus

Atarin toinen perustaja Nolan Bushnell on kertonut olevansa samaa mieltä päätöksestä, ettei hänelle myönnetä pioneeripalkintoa seksistisen käytöksen takia.

Aiemmin viikolla kerroimme, että Game Developers Choice Awardsin päätöksestä antaa vuoden pioneeripalkinto Atari-perustaja Nolan Bushnellille nousi valtava kohu. Hashtagilla #NotNolan vastustettiin Twitterissä jyrkästi, että seksistisestä käytöksestä tunnetulle Bushnellille annettaisiin palkintoa, erityisesti ahdisteluun keskittyvän #MeToo-kampanjan aikana.

Polygon kertookin nyt, että Game Developers Conference -tapahtuman järjestäjät ovat sittemmin peruuttaneet päätöksensä. Palkinnosta päättävän komitean kerrottiin jo aiemmin olleen tietämätön Bushnellin tapauksesta, ja pelimaailman reaktio on saanut heidät muuttamaan mieltään.

”He [komitea] uskovat, että valintojen tulee edustaa pelialan nykyisiä arvoja, ja he omistavat tämä vuoden palkinnon niille uranuurtajille ja äänille, jotka ovat jääneet kuulematta”, GDC:n lausunnossa todetaan.

Myös Bushnell itse on kommentoinut asiaa Twitterissä julkaisemallaan lausunnolla, jonka näet englanniksi alta. Bushnell kertoo olevansa samaa mieltä GDC:n päätöksestä.

”Kunnioitan GDC:tä sen varmistamisesta, että heidän instituutionsa edustaa sitä mikä on oikein, etenkin liittyen ihmisten kohteluun työpaikalla”, Bushnell kirjoittaa.

”Kunnioitan myös sitä, jos se, että koko peliteollisuus tulee tietoisemmaksi ja hienotunteisemmaksi näissä asioissa maksaa minulle palkinnon. Jos henkilökohtaiset ja työtovereideni teot ovat aiheuttaneet tuskaa kenellekään yhtiöissämme, pyydän varauksetta anteeksi.”

74-vuotias Bushnell on toinen Atarin perustajista, ja häntä pidetään videopeliteollisuuden isänä. Bushnellia on aiemmin kunnioitettu esimerkiksi nimityksellä Video Game Hall of Fameen.

Bushnellin seksistisestä käytöksestä kertoo yksityiskohtaisesti The Verge. Tapaukset eivät ole kuulopuheita, vaan niitä dokumentoitu esimerkiksi pelihistoriikkeihin, jopa Bushnellin itsensä kertomana.