Uusimmat

Dwarf Fortress -kehittäjä ei halua tienata miljoonia – Lupaa lahjoittaa ylimääräisen rahan eteenpäin

28.03.2019 14:20 Muropaketin toimitus

Dwarf Fortressia on kehitetty lahjoituksien rahoittamana jo yli 16 vuoden ajan. Vaikka pelistä tulee myyntiin maksullinen versio, eivät kehittäjät halua tehdä sillä liikaa rahaa.

Kuten aiemmin kerroimme, aikovat Dwarf Fortressin kehittäjät kehittäjät Tarn ja Zach Adams aloittaa pelin premium-version myynnin Steamissa veljesten taloudellisen tulevaisuuden ja Zachin terveydellisen tilanteen turvaamiseksi.

PC Gamerin haastattelussa kehittäjät kertovat, ettei pelin myynnillä ole tarkoitus tehdä paljoa rahaa. Jos Dwarf Fortress sattuisi tuottamaan tekijöilleen miljoonia dollareita, aikovat veljekset lahjoittaa ylimääräisen rahan mahdollisimman nopeasti eteenpäin: ”Maailmassa on paljon apua tarvitsevia eläimiä ja muita kohteita. Lapsilla ei ole koulutarvikkeita. Rahasta pitää vain päästä eroon.”

Dwarf Fortressille on jo avattu oma Steam-sivu. Premium-versio sisältää muun muassa modernimmat pikseligrafiikat, vaikkakin perinteiset ASCII-grafiikat ovat toki edelleen saatavilla. Steam-versiosta huolimatta Dwarf Fortressin voi jatkossakin ladata myös ilmaiseksi Steamin ulkopuolelta.