UUSIMMAT

Dwarf Fortressin kehittäjät aloittavat pelin myymisen Steamissa, koska ”Yhdysvaltalainen terveydenhuolto on liian kallista”

18.03.2019 14:28 | Muropaketin toimitus | 1

Dwarf Fortress on ollut jaossa ilmaiseksi jo yli 16 vuoden ajan. Nyt kehittäjät Tarn ja Zach Adams aikovat aloittaa pelin premium-version myynnin Steamissa.

Tähän saakka Dwarf Fortressia on kehitetty pelaajilta saatujen lahjoitusten ja erityisesti Patreon-palvelusta kerättyjen rahojen avulla. Koska Zach Adams on sairastanut jo pitkään tautia, joka vaatii kalliita lääkkeitä, eivät lahjoitukset kuitenkaan meinaa riittää elinkustannusten kattamiseen. Lisähuolta tuottavat Patreon-palvelua kehittävän yrityksen taloudelliset haasteet. Kehittäjät kritisoivatkin PCGamesN:n haastattelussa Yhdysvaltalaisen terveydenhuollon hintaa.

Dwarf Fortressille on jo avattu oma Steam-sivu, mutta vielä ei ole tietoa siitä mihin pelin hinta tulee asettumaan. Myöskään tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole paljastettu. Premium-versio sisältää muun muassa modernimmat pikseligrafiikat, vaikkakin perinteiset ASCII-grafiikat ovat toki edelleen saatavilla. Steam-versiosta huolimatta Dwarf Fortressin voi jatkossakin ladata myös ilmaiseksi Steamin ulkopuolelta.

Keskustelu

Katsoin eka että oli RimWorldista nuo kuvat, kun on niin saman näköistä kun pienempänä kuvaa katsoi. Oma kosketukseni DF:ään kun on ajalta jolloin siinä oli vielä ASCII-grafiikat.

Muropaketin uusimmat