Uusimmat

E3 vielä kerran: Seitsemän kiinnostavaa uutta peliä, jotka saatoit missata pelimessuviikon aikana

20.06.2017 12:18 Tuukka Hämäläinen

E3-messuilla esiteltiin lukuisia pienempiä pelejä, jotka jäivät suurten julkistusten jalkoihin. Tapahtuman indiepeleissä muun muassa ratkotaan rikoksia 1920-luvun San Franciscossa ja etsitään elämäntarkoitusta Blade Runneria muistuttavassa tulevaisuudessa.

Elektronisen viihteen suurtapahtuma E3-messut järjestettiin viime viikolla, ja tapahtuma tarjosi jälleen koko joukon suuria peliesittelyjä uudesta Spider-Man -pelistä aina Shadow of the Colossuksen (2005) uusintaversioon. Messuilla esiteltiin kuitenkin koko joukko pienempiä pelejä, jotka jäivät jättijulkistusten jalkoihin.

Kokosimme listaksi seitsemän omilla tavoillaan erottuvaa peliä, jotka joko julkistettiin tai nostettiin esille E3-messuilla.

The Artful Escape

(Xbox / PC)

Beethoven & Dinosaurin kehittämä The Artful Escape näyttää julkistustrailerinsa perusteella uniikilta tasohyppelyltä. Pelin keskiössä on teini-ikäinen kitaristi Francis Vendetti, joka lähtee ensimmäistä konserttiaan ennen psykedeeliselle matkalla ulottuvuuksien halki löytääkseen inspiraation esitykseensä. Traileri lupaa visuaalisesti ja musiikillisesti komeaa matkaa.

Julkaisupäivää The Artful Escapella  ei ole, vaan sen kerrotaan valmistuvan ”kun se piru vie on valmis”.

Strange Brigade

(PlayStation 4 / Xbox One / PC)

Keväällä julkaistusta Sniper Elite 4:stä sekä Zombie Army Trilogysta (2015) tunnettu Rebellion Development tarjoilee seuraavaksi 1-4 pelaajan seikkailua ja toimintaa. Strange Brigadessa palataan ajassa taakse päin 1930-luvulle, jossa brittiläisen imperiumin sankarit suojelevat maailmaa muinaisten sivilisaatioiden hirviöiltä. Luvassa on kolmannen persoonan kuvakulmasta nautittua taistelua ja ongelmanratkontaa.

Strange Brigaden julkaisuajankohtaa ei ole paljastettu.

A Case of Mistrust

(PC / Mac)

Pelikehittäjä Ben Wanderin itsenäisesti suunnittelema tarinapeli A Case of Mistrust vie pelaajan 1924 vuoden San Franciscoon, yksityisetsivä Phyllis Cadence Malonen saappaisiin. Hillityn tyylikkäässä 2D-seikkailussa pelaaja pääsee ratkomaan rikoksia, etsimään vihjeitä ja kuulustelemaan epäiltyjä.

A Case of Mistrust ilmestyy vielä tänä vuonna.

Ashen

(Xbox One / PC)

Aurora 44 -studion kehittämä Ashen näyttää todella tyylikkäältä. Microsoftin alustoille kehitettävä peli sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa vallitsee ikuinen hämärä. Luvassa on yhteistyötä, selviytymiskamppailua ja taistelua avoimessa pelimaailmassa ja roolipelielementtien tukemana. Pelillä ei ole julkaisupäivää.

Kingsway

(PC)

Andrew Morrishin kehittämä Kingsway on roolipeli, mutta aivan omalla ilmeellään. Kuten trailerista käy ilmi, Kingswayta pelataan 1990-luvun Windowseja muistuttavan käyttöjärjestelmän kautta, jossa pelaaja voi organisoida varusteitaan ja muokata pelinäkymäänsä. Tehtävät vastaanotetaan sähköpostilla ja musiikki laitetaan itse soimaan Winamp-tyylisestä ohjelmasta. Kingswayn on luvattu ilmestyvän vielä kesän aikana.

The Last Night

(Xbox One / PC)

Odd Talesin tuleva The Last Night herättää ainakin Blade Runnerin (1982) ystävien huomion. Peli on yhdistelmä scifi-trilleriä ja tasohyppelyä, ja se sijoittuu virallisen kuvauksen mukaan post-cyberpunk-maailmaan, jossa selviytyminen ei ole taistelua ruoasta ja juomasta, vaan elämän tarkoituksesta. Visuaalisesti peli yhdistelee retro-tyylistä pikseligrafiikkaa ja nykyaikaisia efektejä uniikilla tavalla. The Last Night ilmestyy vuonna 2018.

Sundered

(PlayStation 4 / PC / Mac / Linux)

Sundered on peli, josta olemme uutisoineet Muropaketissa aiemminkin. Todella näyttävä, käsinpiirretty toimintapeli ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle jo heinäkuussa, ja E3-messuilla pelistä esiteltiin jälleen uutta materiaalia.

Metroidvania-henkinen Sundered yhdistelee sekä suunniteltuja että proseduraalisesti generoituja tasoja, ja se tarjoaa useita loppuratkaisuja ja massiivisia boss-taiseluista.

Lisää E3-messuilla esiteltyjä pienempiä pelejä löytyy esimerkiksi Game Informerin ja GameSpotin artikkeleista.

Muropaketin kaikki E3 2017 -uutiset.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat