Uusimmat

EA-johtaja kieltäytyy kutsumasta loottibokseja niiden oikealla nimellä

20.06.2019 08:30 Muropaketin toimitus

Ison-Britannian parlamentissa todistanut Electronic Arts -johtaja Kerry Hopkins käyttää kiertoilmausta loottilaatikoista.

Kädenvääntö loottilaatikoista on ollut pelimaailman ja pelejä koskevan lainsäädännön suuria kysymyksiä jo muutaman vuoden ajan. Pelijätti EA ei kuitenkaan suostu kutsumaan loottilaatikoita ”loot box” -termillä, vaan heillä on oma sanansa, jota kukaan muu ei tunnu käyttävän.

Ison-Britannian parlamentissa todistanut EA:n lakipuolen varajohtaja Kerry Hopkins kertoi Kotakun mukaan, että loottilaatikoiden sijaan yhtiö puhuu ”yllätysmekaniikoista”.

Hopkins kiisti väitteet siitä, että loottilaatikoissa olisi mitään epäeettistä, ja hän vertasi niitä Kinder-muniin ja moniin yllätysleluihin. Hän kiisti myös syytökset siitä, että peliyhtiöt olisivat millään tapaa vastuussa loottilaatikoiden sisällöllä käytävistä uhkapeleistä.

Parlamentin kulttuuriin, peleihin ja urheiluun keskittyvä komitea kuuli Hopkinsia ja Epic Gamesin edustajaa eilen. Fortnitesta tunnetun Epic Gamesin edustaja myönsi, että peliteollisuus voisi tehdä enemmän ehkäistäkseen loottilaatikoihin liittyviä ongelmia, mutta EA:n edustaja ei moiseen myöntynyt.

”Emme voi yksimielisesti sanoa, että pelit ovat addiktoivia”, Hopkins totesi. ”Electronic Arts on jo nyt erittäin vastuullinen yhtiö.”

EA:n pari vuotta sitten julkaisemaa Star Wars Battlefront II -peliä (kuvassa) pidetään yhtenä pahimmista esimerkeistä loottilaatikoilla rahastamisesta.

Useammissa maissa loottilaatikot on rinnastettu uhkapelaamiseen, ja niiden myyntiä on alettu lakisääteisesti rajoittaa. Suomessa poliisi päätti kuitenkin keväällä, ettei esitutkintaa aiheesta aloiteta.