Uusimmat

Elokuun pelijulkaisut: Ark, Sonic, Mario ja Uncharted käynnistävät vilkkaan pelisyksyn

01.08.2017 12:05 Tuukka Hämäläinen

Elokuun suurimpia pelijulkaisuja ovat PlayStation 4:n seikkailupeli Uncharted: The Lost Legacy, sekä Early Access -pelinä jo pitkään tunnettu Ark: Survival Evolved. Myös Life is Strange -episodipelin toinen kausi käynnistyy kuun lopulla.

Syksy on tyypillisesti videopelialalla vilkasta aikaa, jolloin nähdään vuoden suurimmat pelijulkaisut. Nyt kun hiljaisesta heinäkuusta on päästy, alkaa jättipelien syksy jo käynnistellä moottoreitaan elokuun edetessä. Poimimme elokuun pelitarjonnasta suurimmat ja kiinnostavimmat julkaisut.

Seikkailua ja selviytymistä

Elokuun suurin julkaisu lienee Naughty Dogin suositun Uncharted-sarjan uusi peli. 22. elokuuta PlayStation 4:lle ilmestyvä Uncharted: The Lost Legacy on itsenäinen spin off -peli, joka sai alkunsa Uncharted 4: A Thief’s Endin (2016) lisäosana, mutta laajeni lopulta täysmittaiseksi peliksi. Uudessa seikkailussa aiemmista peleistä tutut Nadine Ross ja Chloe Frazer lähtevät Intiaan metsästämään tarunhohtoista aarretta.

Toisenlaista seikkailua tarjoilee 29. elokuuta ilmestyvä Absolver, jonka takana on entisistä Ubisoftin työntekijöistä koostuva indiestudio Sloclap. Kamppailulajeihin keskittyvä toimintapeli yhdistelee yksin- ja yhteistyöpeliä sekä kilpailullista pelaamista samaan kampanjaan, jossa pelaaja pyrkii liittymään fiktiivisen Adalin valtakunnan rauhaa turvaaviin Absolvereihin. Peli ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle 29. elokuuta.

Samana päivänä Absolverin kanssa saa viimeinkin virallisen julkaisunsa myös Ark: Survival Evolved. Studio Wildcardin dinosauruksilla varustettu selviytymispeli ilmestyi alunperin Early Access -versiona jo yli kaksi vuotta sitten, ja sille on ehtinyt jo ilmestyä jopa maksullisia laajennuksia. Virallinen julkaisu maksaa täyden AAA-pelin hinnan, ja se ilmestyy 29. elokuuta PlayStation 4:lle, Xbox One, PC:lle, Linuxille ja Macille.

Klassikoiden paluut

Myös pelihistorian kenties ikonisimmat hahmot, Mario ja Sonic, tähdittävät omia pelejään elokuussa. Ensimmäisenä ilmestyy retrotyylinen Sonic Mania, joka palauttaa Segan sinisen pikasiilin perinteiseen 2D-muottiinsa. Sonic Mania ilmestyy 15. elokuuta PC:lle, Nintendo Switchille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Mario puolestaan nähdään yllättävässä crossover-pelissä, joka yhdistää Nintendon Super Marion ja Ubisoftin Raving Rabbids -sarjan. Mario + Rabbids Kindgom Battle on roolipeli, joka sisältää vuoropohjaisen taistelujärjestelmän. Peli ilmestyy 29. elokuuta ainoastaan Nintendo Switchille.

Indietä ja räiskintää

Tarinallisten indiepelien ystävien kannattaa tutustua myös heti 2. elokuuta ilmestyvään Tacomaan. Kehutun Gone Homen tekijöiden Fullbrightin uusi peli lupailee kuuasemalle sijoittuvaa scifi-tarinaa, ja se ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle, Linuxille ja Macille.

Lisää indietä on luvassa elokuun viimeisenä päivänä, kun ylistetyn Life is Strange -episodipelin toinen tuotantokausi käynnistyy. Life is Strange: Before the Stormin keskiössä on edellisestä pelistä tuttu Chloe Price, joka on Before the Stormissa 16-vuotias. Episodipelin ensimmäinen jakso ilmestyy 31. elokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Jo kuun alkupuolella sen sijaan ilmestyy odotettu FPS-moninpeli LawBreakers. Gears of War -kehittäjä Cliff Bleszinskin uudessa pelissä toisistaan ottavat mittaa viisihenkiset joukkueet, joista toinen edustaa lakia ja toinen lainrikkojia. Useita pelimoodeja sisältävä LawBreakers ilmestyy 8. elokuuta PC:lle ja PlayStation 4:lle.

Eikä tässä vielä kaikki

Elokuussa nähdään myös monia muita kiinnostavia pelijulkaisuja. Esimerkiksi 25. elokuuta ilmestyvät sekä F1 2017 että Madden NFL 18, ja 31. elokuuta Resident Evil: Revelations kääntyy PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Lisäksi kuun puolivälissä legendaarinen FMV-leffapeli Night Trap (1992) ilmestyy 25-vuotisversiona.

Muista myös Xbox Liven Games with Goldin sekä PlayStation Plussan tarjoamat ilmaispelit. Myös Xbox Game Pass -tilauspalveluun lisätään elokuussa liuta uusia pelejä.

Lisää elokuun pelijulkaisuja listataan muun muassa Polygonin artikkelissa.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat