Uusimmat

Hiljaisen heinäkuun pelijulkaisuja tähdittävät tyylikkäät indiepelit ja Splatoon 2

01.07.2017 14:23 Muropaketin toimitus

Heinäkuun uusissa pelijulkaisuissa roiskitaan maalipyssyillä, rakennetaan kaupunkeja vieraalle planeetalle ja kamppaillaan valtavia bosseja vastaan.

Heinäkuu on tavallista hiljaisempi kuukausi videopelien maailmassa, mutta se ei tarkoita, etteikö kiinnostavia uusia pelijulkaisuja olisi kuitenkin tarjolla. Listasimme lomakuukauden merkittävimmät uudet pelit.

Nintendo loistaa heinäkuussa

Heinäkuun kiistatta odotetuin pelijulkaisu on Nintendo Switchin seuraava hittipeli Splatoon 2. Peli on jatkoa Wii U:n Splatoonille (2015), ja se tarjoilee jälleen pirteää maalipyssyräiskintää niin yksin- kuin moninpelinäkin. Splatoon 2 ei kuitenkaan saavu enää lainkaan Nintendon vanhemmalle konsolille, vaan se on saatavilla 21. heinäkuuta ainoastaan Switchille.

Splatoon 2 on Switchin ainoa merkittävä pelijulkaisu, mutta käsikonsoli Nintendo 3DS saa heinäkuussa joukon uusia pelejä. Näiden joukossa ovat muun muassa Japanissa jo viime vuonna ilmestynyt roolipeli Miitopia, sekä side-scroller -toimintapeli Hey! Pikmin, jotka ilmestyvät molemmat 28. heinäkuuta.

Indiestrategiaa ja -seikkailua

Scifin ja strategiapelien ystävien kannattaa tutustua Mothership Entertainmentin tulevaan Aven Colonyyn. 25. heinäkuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvä indiepeli vie pelaajan valovuosien päässä sijaitsevalle Aven Primelle, jonka vieraalle maaperälle ihmiskunta yrittää rakentaa ensimmäisiä kaupunkejaan.

Aivan toisenlaisiin maisemiin matkataan seikkailupelissä Yonder: The Cloud Catcher Chronicles, joka ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle 18. heinäkuuta. Entisten Activisionin ja Rocksteadyn kehittäjien perustaman Prideful Sloth -studion peli lupaa tarjota tutkittavaksi laajan avoimen pelimaailman, jossa päähenkilö heitetään Gemean fantasiasaarelle. Erityisen mielenkiintoisen pelistä tekee se, että vaikka Yonderissa kamppaillaan pimeyden voimia vastaan, ei peli sisällä lainkaan taistelua.

Ehkä heinäkuun näyttävimmän pelikokemuksen tarjoilee niin ikään PlayStation 4:lle ja PC:lle ilmestyvä Sundered. Upea, käsinpiirretty toimintapeli yhdistelee tekijöiden suunnittelemia sekä proseduraalisesti generoituja tasoja, ja kuten olemme jo aiemmin kertoneet, ovat pelin boss-vastustajat massiivisia. Pelin on kerrottu ilmestyvän heinäkuussa, mutta tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä paljastettu.

Lisää roolipelejä, kiitos!

Myös roolipelien ystäville on heinäkuussa tarjolla uutta pelattavaa. Kuukauden suurin RPG-julkaisu nähdään jo 11. heinäkuuta, kun Final Fantasy XII (2006) ilmestyy remasteroituna HD-versiona PlayStation 4:lle. Peli on saanut lisänimen The Zodiac Age, ja kuten aiemmin kerroimme, sisältää se esimerkiksi parannellut taustat, hahmomallit ja välivideot, sekä mahdollisuuden valita alkuperäisen tai uudelleen äänitetyn soundtrackin välillä.

Jos olet kalunnut Final Fantasyt loppuun jo aikapäiviä sitten, ja kaipaat indieroolipeliä, on sellainenkin tarjolla. 25. heinäkuuta ilmestyy nimittäin Bastion (2011) ja Transistor (2014) -peleistä tunnetun Supergiant Gamesin uutuuspeli Pyre, joka lupaa high fantasy -roolipelattavaa PC:n ja PS4:n pelaajille. Pyre on trailerin perusteella myös graafisesti todella tyylikäs.

Valitettavasti odotettu JRPG Dragon Quest XI julkaistaan PS4:lle ja Nintendo 3DS:lle heinäkuussa vain Japanissa. Pelin ilmestymisestä länsimaissa ei toistaiseksi ole tietoa.

Eikä tässä vielä kaikki

Heinäkuussa ilmestyy liuta muitakin pelejä, kuten käy ilmi esimerkiksi GameSpotin vuoden 2017 julkaisulistalta, sekä PlayStation Lifestylesta. Myös Destiny 2:n odotettu beta-testaus alkaa PS4:llä ja Xbox Onella 21. heinäkuuta, ja pari päivää aiemmin niille, jotka ovat ennakkotilanneet pelin. Lisäksi esimerkiksi Call of Duty: Infinite Warfaren (2016) seuraava laajennus Absolution ilmestyy PS4:lle jo 6. heinäkuuta.

Alta näet myös PlayStation Plussan tarjoamat ilmaispelit heinäkuun osalta:

PS Plus tarjoaa heinäkuussa kauhupeli Until Dawnin sekä Telltalen Game of Thrones -pelin

Muropaketin uusimmat