Uusimmat

Huomasitko? The Sinking Citystä löytyy monia viittauksia kehittäjien aiempiin peleihin

29.06.2019 10:10 Tuukka Hämäläinen

Kauhupeli The Sinking Cityn maailmassa on monia viittauksia Frogwaresin aiempaan Sherlock Holmes -pelisarjaan.

Torstaina ilmestynyt The Sinking City on kulttikirjailija H. P. Lovecraftin teoksiin perustuva kauhupeli, mutta sen kehittänyt ukrainalainen Frogwares-studio tunnetaan parhaiten pitkästä Sherlock Holmes -seikkailupelien sarjastaan. Eipä siis ihme, että olemme löytäneet kehittäjien uutukaisesta useita viittauksia Sherlock Holmesiin.

Pieni SPOILERIVAROITUS on paikallaan, sillä paljastamme yksityiskohtia The Sinking Cityn pelimaailmasta, vaikka itse tarinasta ei olekaan kysymys.

Ensinnäkin, jo pelin alkupuolella on mahdollista hankkia pelihahmo Charles W. Reedille kovasti Shelock Holmesin ikonista asustusta muistuttava Master Sleuth -puku.

Puvun lisäksi pelimaailmasta löytyy mainos uudesta Sherlock Holmes -kirjasta, joka kantaa huvittavaa nimeä Mystery of the Creepy Watson.

Ja löytyypä Oakmontin tulvivasta kaupungista myös Baker Street, jonka nimisellä Lontoon kadulla Holmes alkuperäisten kirjojen mukaan asui.

Näiden havaintojen lisäksi paikallinen virkavalta myös kutsuu The Sinking Cityn päähenkilö ironisesti Shelock Holmesiksi. Kyseessä eivät varmaankaan ole ainoat kerrat, kun pelissä viitataan Holmesiin ja Frogwaresin aiempiin peleihin, joten päivitämme juttua tarvittaessa.

Alta voit lukea ensituntumamme The Sinking Citystä. Täyspitkä arviomme pelistä ilmestyy heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Ensituntumat: The Sinking City kompastuu kauhuseikkailun tekniseen toteutukseen

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat