Uusimmat

Kryptovaluuttaa pelaajien koneilla louhinut huijauspeli lensi ulos Steamista

31.07.2018 09:40 Muropaketin toimitus

Kryptovaluuttaa pelaajien koneilla luvatta louhinut huijauspeli Abstractism on poistettu Steamista.

Aiemmin uutisoimme Steamissa myydystä indie-peli Abstractismista, joka oli todellisuudessa tasohyppelyksi naamioitu haittaohjelma.

Monet pelaajat olivat raportoineet virustorjuntaohjelmien varoittavan Abstractismista. Pelin toimintaa ryhtyi tutkimaan YouTube-käyttäjä SidAlpha, joka päätyi siihen johtopäätökseen, että virukset liittyvät kryptovaluutan louhintaan. Tällaista ns. cryptojacking-toimintaa on vaikea havaita, mutta selkein merkki siitä on koneen CPU- ja GPU-suorittimien kuumana käyminen. Abstractismin kehittäjät ovat kiistäneet pelin louhivan kryptovaluuttaa.

Kryptovaluutan louhimisen lisäksi Abstractismin kehittäjät myivät Steamin kauppapaikalla Team Fortress 2:n yli 100 dollarin arvoisia aseita matkivia pelin sisäisiä ostoksia. Ainakin yksi TF2-pelaaja narahti kehittäjien huijaukseen.

Nyt Valve on poistanut Abstractismin Steamista sekä peliin liittyvät tavarat Steam Marketplacesta, raportoi PC Gamer. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua siitä, valvooko Valve tarpeeksi tiukasti Steamissa julkaistavia pelejä.