Uusimmat

Outriders, Returnal, Oddworld: Soulstorm… – Tässä kaikki huhtikuun suurimmat ja mielenkiintoisimmat pelijulkaisut

01.04.2021 20:00 Muropaketin toimitus

Kotimaisen Housemarquen odotettu PS5-peli sekä kulttisarja Oddworldin uusi osa ovat huhtikuun pelimaailman tähtiä.

Hiljaisen alkuvuoden jälkeen alkaa huhtikuussa viimeinkin ropista reilummin myös isoja ja odotettuja pelijulkaisuja. Listasimme alkaneen kuukauden suurimmat uutuudet ja kiinnostavimmat uudelleenjulkaisut.

Outriders

Heti tänään 1. huhtikuuta näkee päivänvalon yksi alkuvuoden suurimmista roolipeleistä, Square Enixin julkaisema Outriders. Peli viskaa pelaajan keskelle eeppistä scifi-tarinaa, jossa ihmiskunnan viimeiset rippeet taistelevat selviytymisestä kaukaisella ulkoavaruuden planeetalla. Pelihahmo saa käyttöönsä monta erilaista erikoiskykyä pelissä, joka yhdistelee räiskintäpeliä, roolipeliä ja yhteistyöpohjaista verkkomoninpeliä.

Outriders on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Google Stadialle.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Scifi-räiskintä Outridersissa on paljon hyvää, mutta kaksi isoa ongelmaa saavat epäröimään ostamista

Oddworld: Soulstorm

Ensi viikolla ilmestyy sitten todellisen klassikkopelisarjan Oddworldin uusi osa. Oddworld: Soulstorm on nimellisesti vuoden 1998 Oddworld: Abe’s Exoddus -pelin uusintaversio, mutta tosiasiassa se on paljon laajennettu alkuperäisestä ideasta niin pelimaailman kuin ominaisuuksien osalta.

Oddworld: Soulstorm ilmestyy 6. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle. Jälkimmäiselle alustalle se tarjotaan myös huhtikuun ilmaisena PS Plus -pelinä.

Star Wars: Republic Commando

Star Wars: Republic Commandon uudelleenjulkaisu on monille faneille iloinen yllätys, joten se ansaitsee päästä listalle. Vuoden 2005 taktinen FPS-räiskintä julkaistaan uudelleen kokonaan uusituilla kontrolleilla Aspyrin toimesta, joka vastasi myös viime vuoden Star Wars Episode I: Racerin uudelleenjulkaisusta.

Star Wars: Republic Commando ilmestyy 6. huhtikuuta Nintendo Switchille ja PlayStation 4:lle.

Nier Replicant ver.1.22474487139…

Lisää uudelleenjulkaisuja on luvassa kuun jälkimmäisellä puoliskolla, kun Nier-pelisarjan ensimmäisen osan uusittu versio rantautuu uudemmille alustoille. Suosittua Nier: Automata -peliä edeltänyt toimintaroolipeli leikittelee seuraajansa tapaan vaikutteilla useista peligenreistä, ja se kääntyy tietysti uusille alustoille entistä ehompana versiona.

Käsittämättömästi nimetty Nier Replicant ver.1.22474487139… ilmestyy 23. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Total War: Rome Remastered

Entistä ehompana näkee päivänvalon myös Total War -pelisarjan klassikko Rome: Total War. Remasteroituun strategiapeliin on tehty esimerkiksi kokonaan uudet hahmomallit ja lisätty uusia efektejä sekä tuki laajakuvanäytöille.

Total War: Rome Remastered ilmestyy PC:lle, Macille ja Linuxille 29. huhtikuuta.

New Pokémon Snap

Uutta pelattavaa ilmestyy myös Pokémonin ja Nintendon perhepelien ystäville. New Pokémon Snap seurailee vuoden 1999 Pokémon Snapin kannoilla, ja pelaajat usutetaan jälleen valokuvaamaan Pokémoneja niiden luonnollisissa elinympäristöissä. Peli yhdistelee simulaattoria ja rail shooter -tyyliä, vaikka mistään räiskintäpelistä ei olekaan kysymys.

New Pokémon Snap ilmestyy vain Nintendo Switchille 30. huhtikuuta.

Returnal

Kuun päätteeksi ilmestyy vielä suomalaisittain yksi vuoden suurimmista pelijulkaisuista. Silloin nimittäin veteraanistudio Housemarquen tähän mennessä suurin projekti, näyttävä scifi-toimintapeli Returnal rantautuu PlayStation 5:lle, jolle se ilmestyy yksinoikeudella. Returnal heittää pelaajan ohjastamaan aikalooppiin jäänyttä astronauttia, joka yrittää selvittää vieraan ja vihamielisen maailman mysteerit.

Returnal ilmestyy 30. huhtikuuta.