Uusimmat

Overwatch-ammattilainen teki rasistisen eleen pelistriimissä, mutta väittää sitä kohteliaisuudeksi

03.04.2018 09:36 Muropaketin toimitus

Philadelphia Fusion -joukkueen eSports-pelaaja Josh “Eqo” Corona teki viime viikolla pelistriimissä rasistisen eleen. Joukkueen johtaja on ilmoittanut, että pelaajaa tullaan rankaisemaan tapahtuneen vuoksi.

Eilen kerroimme, kuinka Counter-Strike: Global Offensive -pelin eSports-kommentaattori joutui pulaan rasistisista kommenteistaa Twitch-striimissä. Nyt vuorossa on Overwatch League -peliliigan ammattipelaaja.

Kotaku nimittäin kertoo, että Philadelphia Fusion -joukkueen pelaaja Josh “Eqo” Corona sortui viikonloppuna tekemään rasistisen eleen pelistriimissä. Kun hänen pelitaitojaan verratiin eteläkorealaisiin pelaajiin, hän vastasi ”Minä olen korealainen”, ja venytti silmäkulmiaan.

Philadelphia Fusionin johtaja Tucker Roberts on ilmoittanut Twitterissä, että Coronalle kehitetään parhaillaan sopivaa rangaistusta tempauksesta. Pelaaja itse on puolustautunut selittämällä, että hänen rasistinen eleensä oli tarkoitettu kohteliaisuudeksi. Hän kokee, että ele on irrotettu kontekstistaan, sillä hän oli juuri hetkeä aiemmin kehunut eteläkorealaisia pelaajia.

”Halusin eleelläni ilmaista olevani samanlainen kuin he, koska ihailen heitä, enkä pilkatakseni”, Corona selittelee.

Hiljattain kerroimme myös, että Overwatch League on sensuroinut pelaajilta äärioikeistolaisten suosiman Pepe the Frog -meemin käytön.