Uusimmat

E3 2006 – peliuutisia tuutti täyteen

09.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

E3-messut järjestettiin tuttuun tapaan Yhdysvalloissa toukokuussa. Vuoden suurimmassa pelihärdellissä sattuu ja tapahtuu, ja sen uutisia pureskellaan vielä pitkään ensi viikollakin. eDome kokosi E3-kuulumisia kätevään tietopakettiin.

E3 on pelaajan taivas. Tai helvetti.

Xbox 360 –konsolin omistajat voivat seurata E3-tapahtumia Xbox Liven kautta. Microsoft kertoo julkaisevansa Livessä uudet trailerit, videokuvaa messuilta ja pelattavia demoja, ilmaiseksi. Lisäksi kaikki eurooppalaiset pelaajat pääsevät tämän viikon aikana nauttimaan Liven Gold-tason herkuista ilmaiseksi. Liveen tupsahtaa E3:n aikana pelattavat demot muun muassa peleistä Test Drive: Unlimited, Moto GP ’06, Crackdown, Dead or Alive : Xtreme 2, The Lord of the Rings , The Battle for Middle Earth II, Sonic the Hedgehog ja Viva Piñata (Microsoft Game Studios).

Pelin nimen/alustan perässä on julkaisuajankohta, jos se on tiedossa. Q-merkitsee vuosineljännestä (Quarter), eli Q1/2007 tarkoittaaa pelin ilmestyvän vuoden 2007 tammi-maaliskuun aikana. H on vuosipuolikas, H2/2007 tarkoittaa pelin ilmestyvän 2007 loppupuoliskolla. Julkaisuajankohdat ovat kuitenkin viitteellisiä ja muuttuvat todella usein.

Uusimmat E3-uutiset ovat aina ylimpänä.

Jukka O. Kauppinen & Miikka Lehtonen

E3:lta kajahtaa

Guitar Hero 2
Red Octane/Activision, PS2, marraskuu 2006
Bilepelien kiistaton kuningas, Guitar Hero, saa suuresti toivotun jatko-osansa. Avainsana on moninpeli, johon on panostettu reippaasti. Soolovuorottelun sijaan kakkososassa kumpikin kitaristi soittaa omaa osuuttaan, joiden tulee osua hyvin yhteen.

Kappalelistaa ei ole lyöty lukkoon, mutta E3-messuilla pelistä löytyi mm. Kissin, Rushin, Butthole Surfersin ja Primuksen musiikkia. Viimeksimainittu tietää myös aiempaa monimutkaisempia sointuja, jotka saavat kokeneemmankin kitaristin sormet solmuun. Odotamme innolla!

Warhammer Online: Age of Reckoning
Mythic, PC, 2007
Kulttimaineeseen nousseen Dark Age of Camelotin kehitystiimi iskee jälleen, tällä kertaa huomattavasti maukkaammalla lisenssillä. Miniatyyripeleistä ja kirjoista tuttu Warhammer-maailma siirtyy sotaisaksi nettiroolipeliksi.

Pelin pääpaino on valtakunta vastaan valtakunta -taisteluissa, kun pelaajien edustamat imperiumit ottavat yhteen. Taistelujen skaalat nousevat pienistä tukkapöllyistä aina vastustajan pääkaupungin polttamiseen johtaviin, massiivisiin sotiin. Hahmonsa voi luoda suosituimpien Warhammer-rotujen joukosta, sillä edustettuina ovat ihmisten imperiumi, örkit ja goblinit, kaaos, kääpiöt sekä haltiat hyvinä tai pahoina versioina.

Storm of War: Battle of Britain
Maddox Games / Ubisoft, PC, joulu 2006
IL-2-sarjan simulaattoreistaan tunnettu Maddox Games / Ubisoft –yhdistelmä jatkaa iloisen ilmailun linjalla. Maddoxin jo pidemmän aikaa työstämä uutta tekniikkaa hyödyntävä Battle of Britain –simulaattori on nyt julkistettu virallisesti, ja se lanseeraa nähtävästi tyystin uuden simulaattorisarjan, Storm of War –lisänimestä päätellen. Lentosimulaattori sijoittuu vuoteen 1940, kun Saksan ja Britannian ilma-armeijat ottivat yhteen Englannin kanaalin ja itsensä Britannian yllä. Luvassa on muun muassa ”uusi 3d-grafiikkamoottori ja vauriomallinnusteknologia”.

Gangs of London
Sony, PSP, syksy 2006
Vapaamuotoisesti avautuva toimintapeli, joka tarjoaa dynaamisesti avautuvia tarinoita Lontoon rikollisen alamaailman merkeissä. Tarjolla on niin tulitaisteluja kilpailevien jengien kanssa kuin taktisia taisteluja. Päämäärä on tietysti Lontoon gangsterijengien kärkeen nouseminen.

Genji 2
Sony, PlayStation 3
Kolme vuotta edellisen Genji-pelin jälkeen sijoittuva toimintaseikkailu jatkaa feodaalisen Japanin kuvaamista. Pelissä matkataan perinteisellä kaavalla, mutta sisältöä on lisätty mahtavat määrät edelliseen peliin verrattuna ja samalla kaikki esitetään nextgen-henkisesti mahtavilla visuaaleilla. Peli panostaa paljon taistelemiseen, ja tekijät lupaavat taistelujärjestelmän olevan aiempaa monipuolisempi.

God of War II
Sony, PlayStation 2, Q1/2007
Mahtavan God of War –pelin jatko ei loikkaakaan uusille hypekonsoleille, vaan peli jatkaa tutulla alustalla. Päähenkilö Kratos, jumalolento mahtava, joutuu matkaamaan maailman ääriin ja kohtaamaan sanoinkuvaamattomia kauhuja. Mutta ei hätää, Kratos on oppinut viime pelin jälkeen uusia huikeita taisteluliikkeitä ja magiaa.

Gran Turismo HD
Sony, PlayStation 3
Sonyllä oli messuilla esillä prototyyppi HD-grafiikalla varustetusta Gran Turismo –pelistä. Se ei ollut vielä minkään varsinaisen pelin demo, vaan puhdas prototyyppi jolla testataan pelin toimintaa HD-tasoisilla resoluutioilla ja grafiikoilla. Protoa pyöritettiin 1920×1080-tarkkuudella, täydellä 60 framen nopeudella. Visuaalit olivatkin 12 kertaa tarkemmat kuin PS2:n Gran Turismo 4:ssä. Varmaankin PS3:n virallisesta GT5-pelistä kuullaan jo tämän vuoden aikana.

SingStar PS3
Sony, PlayStation 3
Sony kertoi tuovansa SingStar-laulupelit myös tulevalle PS3-konsolille. Miksä sen iloisempaa kuin hoilottaa myös nextgen-hengessä. Mielenkiintoinen mahdollisuus on kuitenkin uusien biisien lataaminen verkon kautta. Pelaajan ei tarvitse näin tyytyä ainoastaan pelin mukana tuleviin kappaleisiin, vaan lisääkin saa, tosin ilmeisesti vain rahaa vastaan. Lisäksi SingStar tukee EyeToy-kameraa. Sonyn mukaan pelissä tulee olemaan heti alkuun yli 300 biisiä, mukaan lukien kaikkien eri PS2-Singstarien kaikki biisit. Ja enemmänkin.

Rogue Galaxy
Sony, PlayStation 2, joulu 2006
Level 5 –studion työstämä roolipeli tarjoaa pelaajille ”huikeat maisevat, vetävän tarinan ja hienon taistelujärjestelmän, jonka myötä pelaajat pääsevät mukaan eeppiseen seikkailuun.” Pelimaailma on saumaton, ilman latausaikoja, ja pelaajat voivat matkata, tutkia ja taistella etsiessään ikuisen elämän salaisuutta.

Indiana Jones 2007
LucasArts, PlayStation 3, Xbox 360, 2007.
Vuoteen 1939 sijoittuva uusi Indiana Jones –peli, joka on käsikirjoitettu itsensä George Lucasin valvonnassa, tarjoaa faneille uuden Indy-seikkailun Indy tutkii ihmemysteerejä, joilla on vallan raamatullisia mittasuhteita. Projekti on ensimmäinen Lucasin nextgen-konsoleille kehittämä peli, ja se on myös Lucasin ja Industrial Light & Magicin tiivis yhteisprojekti. Luvassa onkin, pressiä mukaillen, ”elävää liikettä ja aitoja henkilöhahmoja, eikä pelaaja näe minkään toistuvan samanlaisena kahta kertaa”.

LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
LucasArts, Xbox 360, Xbox, PlayStation 2, PSP, GameCube, PC, DS, GBA, syksy 2006.
Mainion LEGO-henkisen Star Wars –pelin jatko sijoittuu tällä kertaa kolmen ensimmäisen elokuvan suosikkihetkiin. Välillä Darth Vader jahtaa Leiaa, lopulta Luke itse kohtaa keisari Palpatinen. Hahmot voivat liikuksia pelimaailmassa jalkaisin, ja pelaaja voi koota itselleen mieluisia hahmoja lego-palasista.

Star Wars Empire at War: Forces of Corruption
LucasArts, PC.
Empire at Warin sota jatkuu, tällä kertaa uudesta näkökulmasta. Kapinalliskoirat ovat juuri tuhonneet Kuolemantähden, ja galaksin vakaus on uhattu. Kuvaan astuu mukaan salamyhkäinen rikollinen, joka valtaa itselleen lebensraumia sekavan tilanteen keskellä. Pelaaja voi vaikuttaa toisiin osapuoliin, varastaa näiden rahaa, sabotoida tuotantoa ja tehdä kaikenlaista ilkeyttä, samalla kun he nousevat ylöspäin rikollisten arvojärjestyksessä. Taistelujakin on luvassa, niin planeetoilla kuin avaruudessa.

Thrillville
LucasArts, PlayStation 2, Xbox, PSP, syksy 2006.
Brittiläisen Frontier Developmentsin työstämä huvipuistopeli tekee pelaajista rakennustaiteilijoita. Pelissä näet rakennetaan kokonaisia huvipuistoa, joihin voi väsätä upeita vuoristoratoja. Pelaaja asettelee polut, huvipuistolaitteet sun muut paikalleen ja kuljeksia pitkin huvipuiston käytäviä katsellen miltä maailma näyttää vierailijan näkökulmasta.

Traxion
LucasArts, PSP, syksy 2006.
Minipeleillä täytetty bilepeli pohjautuu vahvasti musiikkiin, sillä se luo sisältöä lennosta kuunnellusta musiikista. Peliin sisältyy valmiiksi joukko erilaisten artistien kappaleita, mutta pelaaja voi lykätä muistikortilleen MP3-kappaleita, joista peli sitten luo uusia tilanteita. Erilaiset musiikit vaikuttavat peliin eri tavoin, ja tulos on tekijöiden mukaan ”häikäisevä aistillinen kokemus, joka on erilainen joka pelikerralla.”

Vanguard: Saga of Heroes
Mystic Game Development/Sigil, PC
Tuore verkkoroolipelien haastaja Vanguard käyttää pelin ytimessä EMotion FX –teknologiaa, jonka tekijät kehuvat tuovan peiin uuden asteen animaatiot. Jokaisella hahmolla on 500 omaa liikettä ja hahmot voidaan kustomoida yksilöllisiksi. Toivottavasti tekijät muistavat myös itse pelin kehityksen ja pelattavuuden merkityksen, eivätkä panosta pelkkään ulkonäköön.

Haze
Free Radical / Ubisoft, PlayStation 3, Xbox 360, PC
Timesplittersit tehnyt Free Radical tekee seuraavaksi uutta FPS-toimintapeliä, jota tekijät kehuvat jo nyt konsolimaailman parhaimmaksi tuotteeksi. ”Haze tarjoaa huippuluokan räiskintää upeassa paketissa”, Ubisoft kehuu. Peli sijoituu parinkymmenen vuoden päähän tulevaisuuteen, kun hallitukset käyttävät sotatoimiin armeijoidensa sijaan yksityisiä palkkasoturiyrityksiä. Luvassa on hitech-aseita, kalustoa ja kunnon biovirityksiä, joiden avulla tavan ukosta tehdään kunnon soturiäijä.

Haze

Activision pystyttää pelistudion DreamWorksin leiriin
Pelijulkaisija Activision näemmä panostaa tuleviin leffapeleihinsä oikein kunnolla. Firmat näet ilmoitti avaavansa uuden studion animaatiofilmeistään tunnetun DreamWorksin alueelle. Voinee siis päätellä, että Activision tekee jatkossakin peliversiot DreamWorksin elokuvista ja peli/leffatekijöiden yhteistyö on entistäkin tiiviimpää. Ehkä yhteistyö tuo peleihin paremman grafiikan lisäksi myös uusia kuvakulmia ja ideoita. Jo sovittuja leffapelejä ovat Bee Movie, Kung Fu Panda, Rex Havoc, How to Train Your Dragon, Shrek the Third ja mahdolliset myöhemmät Shrek-elokuvien pelipainokset.

Assassin’s Creed
Ubisoft, PlayStation 3, 2007.
Ubisoftin Montrealin studio, myös Prince of Persiat ja Splinter Cellin tehnyt poppoo, tekee taasen uutta pelisarjaa. Tällä kertaa tapahtuvat sijoittuvat kolmannen ristiretken aikoihin, vuoteen 1191. Pelaaja on taitava salamurhaaja, jonka järjestö tähtää pyhän maan, Israelin, rauhoittamiseen pakottamalla sekä ristiretkeläiset että muslimit rauhaan. Vaikka tikarin terällä uhkaamalla. ”Peli kehittää videopelaamista täysin uuteen suuntaan ja tarjoaa vetoavan teeman ja tarinan. Niiden avulla pelistä nauttii yhtä paljon kuin eeppisestä kirjasta tai elokuvasta.”

Capcom Classics Collection Vol. 2
Capcom, Xbox, PlayStation 2, joulu 2006.
Viimevuotisen retrokokoelman jatkeeksi saapuu nyt 20 uusvanhaa tuotosta, jotka vievät pelaajia vuosien ja vuosikymmenten takaiseen pelaamisen aikaan.Tarjolla on peruspelien lisäksi myös remiksattuja pelibiisejä, pelitaidetta ja tietoutta pelien historiasta.

God Hand
Capcom, PlayStation 1, Q1/2007.
Ylhäältä kuvattu toimintapeli, joka kehuu pistävänsä PS2:n polvilleen. Pelaaja on jumalainen olento, supervoimainen hahmo, joka etsii kohtaloaan ja laittaa samalla viholliset kumoon. Ja niitä piisaa. Ei nyt ihan joka päivä ollakaan demonisten legioonien jahdin kohteena. Armageddoooon!

Lost Planet
Capcom, Xbox 360, Q1/2007.
Jäätävälle lumiplaneetalle sijoittuva Lost Planet tarjoaa pitkästä aikaa kunnon scifitoimintaa. Jäätikön keskellä taistelevat ihmiset ja avaruuden hirviöt, joiden jalkoihin on jäänyt siirtokunta jos toinenkin. Hirviöt ovat kuitenkin jäämässä alakynteen, sillä voi sitä riemua, pelaaja on saapunut tappotöihin. Peli kehuu hyödyntävänsä Xbox 360:n tehoja kunnolla, ja siltähän se vähän näyttääkin. Pelin grafiikka on upeaa ja monsterit mahtavia. Tarjolla on myös moninpelaamista Livessä. Xbox Livessä on muuten ladattavissa pelin E3-demoversio.

Okami
Capcom, PlayStation 2, Q1/2007.
Innovatiiviseksi lupailtu seikkailupeli kertoo tarinan myyttisestä aurinkojumalasta, joka kyllästyy pahuuden voimien riehumiseen ja päättää pistää asiat kohdalleen. Minustako Jumala? Ei hullumpaa. Tällä hahmolla luulisi riittäävän voimia asioiden korjaamiseen. Japanilaista tarustoa ja graafista tyyliä sekoittava peli tarjoaa myös uudemmanlaisen ohjausjärjestelmän. Pelin tekee myös Steel Battalion- ja Viewtiful Joe –pelit tehnyt Clover Studios.

Okami

Mega Man ZX
Capcom, DS, joulu 2006.
Mega Man –sarja jatkuu yhtä kiivaana kuin ennenkin. ZX tuo tuttuun settiin uudenlaisen dynaamisen biometallijärjestelmän, jonka avulla megamies voi transformautua erilaisiin hahmoihin, kullakin omat erikoisominaisuutensa. Luvassa on erilaisia superkykyjä, taitoja, taisteluja ja tutkimista. Ja päähenkilöksi voi valita oikein naishahmon, ensimmäistä kertaa Mega Manien historiassa.

Solid Snake Super Smash Brosissa, eikä kyse ole edes päiväunesta

Super Smash Bros. Brawl
Nintendo, Wii, 2007
Suosittu Super Smash Bros. -pelisarja saa odotetun ja toivotun jatko-osansa Nintendon tulevalla Wii-konsolilla. Kehitystiimi lupailee, että Wii-ohjaussysteemin lisäksi peli tukee täysin GameCube-ohjaimia, jotta veteraanitkin pääsevät mukaan mättöön.

Hahmovalikoima laajenee mm. Wariolla, Kid Icarus -pelin Pit-enkelillä, ihonmyötäisiin trikoisiin sonnustauneella Samus Aranilla, Kirby-pelien Metaknightilla ja Metal Gear -sarjan Solid Snakella. Hideo Kojiman jo Super Smash Bros. Meleestä asti elättelemä fantasia toteutuu ja superagentti Snake hyökkää pahvilaatikkonsa ja räjähteidensä kanssa mukaan mäiskeeseen.

Mercenaries 2: World in Flames
Pandemic Studios, PS3, Xbox 360, PC, 2007
Tuhon leikkikenttä on taas avattu! Grand Theft Autoa ja sotaa yhdistellyt Mercenaries-peli saa seuraavan sukupolven jatko-osansa. Menon hehkutetaan olevan vielä entistä kaoottisempaa ja kaiken näkemänsä voi ostaa, varastaa tai tuhota.

Uuden sukupolven konsolit tuovat mukanaan ”uuden sukupolven pelattavuutta”, mikä kehitystiimin mukaan tarkoittaa mm. ammuttaessa bensaa vuotavia säiliöautoja ja tuhottavaa maastoa. Lupausten mukaan pelistä löytyy myös co-op-moninpelimuoto ja uusi, naispuolinen palkkasoturi.

Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent
Ubisoft, Xbox 360, Xbox, PC, PS2, GameCube, syyskuu 2006.
Splinter Cell –sarja jatkuu kaksinaamaisella meiningillä. Pelaaja keikkuu aidan molemmilla puolilla ja miettii tilanteen mukaan kenen peliä milloinkin pelaa, kenet petetään ketä ei. Sen ohella luvassa on tietysti tiukkaa sotimista ja taistelemista. ”Tapa liikaa terroristeja ja naamiointisi pettää. Viivyttele liikaa ja miljoonat kuolevat”, kerto Ubisoft kepeästi pelin draamallisuudesta.

Alone in the Dark
Atari, PlayStation 3, Xbox 360, PC.
Atari kertoi iloisena uutisena, että odotettu Alone in the Dark –kauhuseikkailu saapuu jo aiemmin kerrottujen formaattien lisäksi myös PlayStation 3 –konsolille, yhtaikaa muiden formaattien kanssa. Pelihistorian tärkein kauhupeli saa näin mehevää ja näyttävää jatkoa tärkeimmillä nextgen-pelikoneilla. Pelin tekee Eden Games.

Unreal Tournament 2007
Midway, PC, PlayStation 3.
Unreal-verkkoräiskintöjen seuraava osa on parhaillaan Epic Gamesin työpöydällä. Luvassa on ”next-gen-pelattavuutta, modattavuutta ja visuaaleja”.

John Woo Presents Stranglehold
Midway, PlayStation 3, Xbox 360, PC, joulu 2006.
John Woon nimellä ja hieman suunnittelullakin ratsastava toimintapeli jatkaa Woon Hard Boiled –elokuvan jalanjäljillä. Päähenkilön perheen kaapannut rikollissyndikaatti katuu tekoaan syvästi, kun ”Chow Yun-Fatin esittämä etsivä tuhoaa vaikka koko maailman saadakseen omaisensa takaisin.”

John Woo Presents Stranglehold

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Turbine/Midway/Codemasters, PC.
Tolkienin tarinoihin pohjautuva verkkoseikkailu vie pelaajat kaikkien fantasiamaailmojen esikuvan syövereihin taistelemaan pimeyden voimia vastaan.

Mortal Kombat: Armageddon
Midway, PlayStation 2, Xbox, lokakuu 2006.
Kuulu taistelupelisarja jatkuu ja mittavalla meiningillä. Pelissä on Mortal Kombat –sarjan laajin hahmovalikoima ja uusia pelitiloja.

Happy Feet
Midway, PlayStation 2, GameCube, Wii, GBA, DS, PC, joulu 2006.
Myöhemmin tänä vuonna julkaistavaan samannimiseen komediaan pohjautuva videopeli tekee pelaajastaan pingviinin, jonka täytyy osallistua laulukisaan. Mutta kun mokoma ei osaa laulaa. Pingu on tosin hyvä steppaaja…

The Ant Bully
Midway, PlayStation 2, GameCube, GBA, PC, heinäkuu 2006.
Poika kutistuu muurahaisten kokoon ja joutuu murkkupesän sisään. Luvassa onkin seikkailemista hieman uudenlaisesta näkökulmasta. Peli pohjautuu, yllätys yllätys, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaan piirrettyyn elokuvaan.

RUSH
Midway, PSP, syyskuu 2006.
Hulluja loikkia, lentäviä stuntteja ja arcadekisaamista, siinä tutun kilpa-ajopelisarjan PSP-painoksen tarjontaa. Mukana myös langaton moninpeli.

Mortal Kombat: Unchained
Midway, PSP, syyskuu 2006.
Mortal Kombatin melske jatkuu pian myös PSP-käsikonsolilla. Luvassa on kuulemma ”innovatiivinen taistelujärjestelmä, langattomaan moninpeliin optimoitu pelimekaniikka, syvä tarina ja brutaalin intensiivistä toimintaa”.

Leisure Suit Larryn tekijä, Al Lowe, palaa – Sam Suede: Undercover Exposure
iBase Entertainment
Larry-pelit ja monta muuta vuosikymmenten aikana pelaajia ilahduttanutta seikkailupeliä luonut Al Lowe ilmoitti E3-messuilla paluustaan pelimaailmaan. Lowe kumppaneineen perusti uuden iBase-studion, joka tekee parhaillaan esikoispeliään Sam Suede: Undercover Exposure. Peliä kuvataan termillä toimintakomedia, ja se sisältää huumoria, puzzleja, hiippailua ja toimintapelaamista. Al Lowe kertoo paluustaan: ”teemme peliä, jossa on runsaasti huumoria, peliä joka tarjoaa hauskuutta ja tutkittavaa, jotka puuttuvat niin monista nykypäivän peleistä.”

Warhammer: Mark of Chaos
Namco, PC, syksy 2006.
Kuulun Warhammer-figuuripelibrändin pohjalta tehdään lisää pelejä, yllätys yllätys. Nyt painopiste on puhtaasti taistelukentällä, jossa rymistetään oikein urakalla. Reaaliaikainen sotiminen tarjoaa pelaajille myös armeijoiden kustomointia.

Phoenix WrightTM: Ace AttorneyTM Justice For All
Capcom, DS, Q1/2007.
Syystäkin kehuttu oikeussalidraama jatkuu Nintendo DS:llä ensi vuonna, kun Capcom julkaisee toisen osan Phoenix Wrightin seikkailuista. Peli sisältää neljä uutta oikeudenkäyntiä uusine hahmoineen, juonineen ja selvitettävine salaisuuksineen. Pelaaja on tietysti lakimies, joka puolustaa asiakkaitaan ja selvittää mistä oikein oli kyse – ja kuka on syyllinen.

Grand Theft Auto IV
Rockstar/Take 2, Xbox 360, PlayStation 3, syksy 2006.
GTA-sarjan jatkuminen ei ole varmasti yllätys kellekään. Mutta Microsoft onnistui ujuttamaan sekaan pienen mediayllätyksen, joka on jo ehtinyt hämmentää soppaa kunnolla. Microsoft ja Rockstar näet kertoivat, että GTA4 ilmestyy heti alkuunsa uudelle Xboxille – eikä siinä vuotta Pleikkaversiota myöhemmin. Tämä on melkoinen isku Sonylle, joka on viime vuodet pitänyt GTA-pelejä vahvoina yksinoikeuspeleinään. Lisäksi Xbox 360 –versioon julkaistaan lisää sisältöä Xbox Live –verkkopalvelun kautta. GTA4:n sisällöstä ei sen sijaan ole vielä tietoa.

Nokialta uusia pelejä uusille N-Gage-kännyköille
Nokia, N-Gage, 2006.
Nokia esitteli E3-messuilla liudan uusia pelituotteita, joita voi pelailla kuluvan vuoden aikana julkaistavilla kännyköillä. Pelit ovat yhteensopivia yhtiön N-Gage-pelikännyköiden, N-mallisten älypuhelimien ja muidenkin S60-sarjan puhelimien kanssa.
– Creatures of the Deep on pitkin maailmaa kiertävä kalastusmatka, jossa fisuja kiskotaan niin todellisista kuin mielikuvituspaikoista.
– ONE – Who’s Nextissä pistetään taas kavereita kuonoon. Peli on kuulemma varustettu entistä komeammalla grafiikalla ja 30 framen ruudunpäivityksellä.
– Pocket Aces: Texas Hold’emissä pistetään kortteja pöytään pokerin merkeissä.
– Pro Series Golfissa ei pelata taskubiljardia vaan taskugolfia. Tarjolla on online-moninpelikin kuuden pelaajan kera.
– Space Impactissä mäiskitään pitkin avaruuksia ja tuhotaan vihollisia.
– System Rush: Evolutionissa ajetaan kilpaa 3d-maisemissa. Nokian mukaan ”mobiilipelikoneiden häikäisevin ajopeli”.

Shadowrun
Microsoft Game Studios, Xbox 360, PC.
Suosittu Shadowrun-roolipeli ilmestyy vihdoin myös peliversiona. Tulevaisuuden maailmassa magia, haltiat ja örkit elävät enemmän tai vähemmän sulassa sovussa kyberteknologian kanssa.

Palvottu lisenssi on muuttunut taktiseksi ryhmätason ammuskelupeliksi, jossa pelaajat jahtaavat maailman tuhoavia tai pelastavia artifakteja. Magia, kyberteknologia ja myyttiset hirviöt antavat touhuun uutta näkökulmaa. Mielenkiintoisesti peli ilmestyy sekä PC:lle, että Xbox 360:lle ja versioiden on mainostettu olevan yhteensopivia. Tarkoittaako tämä muutakin kuin saavutuspisteitä PC-versiosta? Aika näyttää.

Halo 3
Bungie, Xbox 360, 2007.
Maailman ehkä huonoiten varjeltu salaisuus on nyt faktaa: Halo 3 on tulossa. Peliä esiteltiin trailerin avulla Microsoftin lehdistötilaisuudessa, joten info on vielä vähäistä. Peli kuitenkin päättää trilogian ja ilmestyy vuonna 2007.

Microsoftin pelivisioita
Microsoft, PC, Xbox 360.
Bill Gates kertoi E3-lehdistötilaisuudessa Xbox 360 –konsolin saavuttavan 10 miljoonan kappaleen etumatkan siihen mennessä kun kilpailijat saapuvat markkinoille. Xbox 360 –konsolille on saatavilla vuoden loppuun mennessä yli 160 teräväpiirtopeliä. Lisäksi Xbox Live tulee Windows-pohjaisiin pc-koneisiin. ensi vuoden alussa. Xbox Live tarjoaa Windows-pelaajille yhtenäisen pelikokemuksen: yksi gamertag, yhdet omat saavutukset, yksi ystävälista ja mahdollisuus äänikommunikaatioon kaikkien Xbox Live -jäsenien välillä – alustasta riippumatta. Palvelu starttaa samaan aikaan Windows Vistan ja Shadowrun-pelin julkistamisen kanssa.

Xbox 360 –lisälaitteita
Microsoft, PC, Xbox 360.
Microsoft laajentaa Xbox 360 –lisälaitevalikoimaa. Markkinoille saapuuvat:
– Xbox 360 Wireless Racing Wheel – uusinta Force feedback -teknologiaa hyödyntävä ratti. Toimii myös PC-koneissa erillisen Wireless Gaming Receiver for Windows -laitteen avulla.
– Xbox 360 Wireless Headset – langaton kuulokemikrofoni Xbox Live -chattailuun. Toimii myös PC-koneissa.
– Xbox 360 HD DVD-asema – ulkoinen HD DVD -asema tulee saataville jouluna 2006. Pakettiin sisältyy myös Xbox 360 Universal Media Remote -kaukosäädin.
– Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows – USB-liitäntäisen laitteen myötä Windows-pelaajat voivat käyttää 360:n langattomia lisävarusteita.
– Xbox Live Vision -videokamera tarjoaa Gold-tason Xbox Live jäsenille mahdollisuuden videochattailuun, kuvaviestien lähettämiseen sekä tietenkin oman pelaajaprofiilikuvan muuttamiseen. Kameraa voi käyttää myös joissakin peleissä, kuten Pinball FX, Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas, TotemBall ja World Series of Poker: Tournament of Champions.
– Xbox 360 Memory Unit (256 Mt). Neljä kertaa nykyistä suurempikapasiteettinen muistikortti.

Valkoinen PSP ja halpapelejä
Sony, PSP.
Sony lanseeraa markkinoille uuden ”keraamisen valkoisen” PSP-käsikonsolin, joka tulee myyntiin jo 15. päivä toukokuuta. Uudella värityksellä halutaan haalua trendikkäitä ja vaihtelua kaipaavia pelaajia. ”Ceramic White” –setin mukana tulee myös kaukosäätimellä varustetut kuulokkeet ja 32 megatavun muistikortti. Suositushinta mannermaalla on 249 euroa. Lisäksi Sony kertoo julkaisevansa PSP:lle uuden Platinum-halpispelisarjan, jonka myötä tarjolle saapuu valikoima 20-30 euron väliin asettuvia PSP-pelejä.

Alan Wake
Remedy/Microsoft Game Studios, Xbox 360, PC
Kotimaisen Remedyn työstämä Alan Wake –toimintaseikkailu on yhä suurelta osin kulissien takana, mutta messuilla pelistä kerrotaan jo hieman tiedonmuruja. Peli kuitenkin näyttää messu-uutisten mukaan huikean hyvältä. Mielenkiintoista kyllä peli julkaistaan Xbox 360:lle ja pc:lle, ja ainoastaan Windows Vistalle. Julkaisijaksi on varmistunut Microsoft Game Studios.

Xbox 360 -peliuutuuksia
Microsoft
Microsoftin lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että suosittu futispeli saapuu jouluun mennessä myös Xbox 360:lle. Riemukas uutinen jalkapallopelien ystäville. Muita tulevia 360-pelejä ovat muun muassa Lionheadin Fable 2, Forza Motorsport 2, NHL 2K7, Madden 07, WWE Smackdown 07, Dead or Alive 2 Xtreme… Ja moni muu. Pelejä on luvassa Japaniin ja Japanista.

Wii- uudenlaisia pelielämyksiä
Nintendo, Wii.
Nintendo kehuu messuilla Wii-konsolin (Revolution) tarjoavan pelaajille uudenlaisia pelielämyksiä, joiden myötä ”pelaaja ei ainoastaan ohjaa ruudulla näkyvää hahmoa vaan muuttuu yhdeksi sen kanssa. Wii antaa pelikehittäjille mahdollisuuden luoda uudenlaisia elämyksiä, ei vain lineaarisia kokemuksia”, kehuu Nintendon jenkkipomo Reggie Fils-Aime. Kuulostaa vähän samalta kuin miten PS2:n luvattiin tuovan pelihahmoille tunteet…. Wii julkaistaan maailmanlaajuisesti kuluvan vuoden loppuun menessä.

Wii Sports
Nintendo, Wii, 2006.
Enimmillään neljän pelaajan tennispeli, jossa paiskitaan palloa verkon yli konsolin ohjainta heiluttamalla. Peli on yksi Wiin tärkeimmistä demopeleistä, ja siinä vispataankin ohjainta oikein urakalla. Kierteet, lyönnit ja pyörittelyt kuuluvat vahvasti asiaan. Mukana on myös golf, jossa ohjainta heilutetaan kuin oikeaa golfmailaa.

Legend of Zelda: Twilight Princess
Nintendo, Wii, 2006.
Wiin lanseerauspeleihin lukeutuva uusi Zelda tarjoaa ”tyrmäävää pelattavuutta ja huikeita grafiikkoja”. Peli hyödyntää Wiin Remote- ja Nunchuk-ohjaimia muun muassa kalastus- ja miekkailuosoissa.

Metroid Prime 3: Corruption
Nintendo, Wii, 2006.
FPS-pelien suunnannäyttäjä Wiillä käyttää langatonta ohjainta kuin käsivarren päässä kannettavaa tykkiä, kun Nunchuk-apuohjainta hyödynnetään esimerkiksi heittokoukun ohjaukseen.

Super Mario Galaxy
Nintendo, Wii, 2006.
Shigeru Miyamoton ja Mario-tiimin uusi luomus vie tutun Nintendosankarin planeetalta toiselle. Samalla Mario loikkii huikeita hyppyjä nollapainovoimassa.

Super Mario Galaxy

WarioWare: Smooth Moves
Nintendo, Wii, 2006.
200 uutta heilutteluohjainta hyödyntävää minipeliä, joissa kauko-ohjainta käytetään vaikka minkälaisiin temppuihin – jopa hulavanteena.

Wiille tukea muiltakin
Wii
Nintendo kertoo, että Wii-konsolia tukee koko joukko pelitaloja. Luvassa on muun muassa seuraavia pelejä:
– Tony Hawk’s Downhill Jam, Marvel: Ultimate Alliance ja Call of Duty 3 (Activision)
– Sonic- ja Super Monkey Ball –sarjan pelejä (Sega)
– Dragon Quest Sword: The Masked Queen, Tower of Mirrors, COdename: Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers (SQUARE ENIX)
– Madden NFL (Electronic Arts)
– Rayman Raving Rabbids, Red Steel (Ubisoft)
– SpongeBob SquarePants (THQ)
Wiille on luvattu tukea myös seuraavilta pelitaloilta: Atari, Buena Vista Games, Eidos, Konami Digital Entertainment, Majesco, Mastiff, Midway Games, NAMCO BANDAI Games, Atlus ja SNK.

Lopultakin ratti Xbox 360:lle
Logitech. Xbox 360.
Logitech ilmoitti julkaisevansa Xbox 360:lle ratin. Logitech DriveFX Wheel hyödyntää aksiaalipalautetekniikkaa ja ohjaustangon putken alaosaan rakennettua tehokasta moottoria. Ratti muuntaa pelin palautekomennot aksiaalivoimiksi, joiden ansiosta ohjauspyörä vastaa realistisesti auton dynamiikkaan. Perinteisissä Xbox-rateissa käytetään pieniä ohjauspyörän tartuntaosiin upotettuja tärinämoottoreita, jotka tuottavat epärealistisen tärinän ajajan käsiin. Logitech on lisäksi rakentanut ratin siten, että se koostuu yhdestä, kestävästä muovikappaleesta, joka on muotoiltu kaasuruiskuvalumenetelmällä.

Uusi ratti pc-pelaajille
Logitech. PC.
Logitech julkisti toistaiseksi edistyneimmän pelirattinsa, Logitech G25 Racing Wheelin. G25 tarjoaa edistyneitä toimintoja, jotka ovat aikaisemmin olleet saatavana vain erikoistuneissa tai mukautetuissa jopa tuhansien eurojen hintaisissa rallisimulaattoreissa. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa kuusi vaihdetta ja kytkinpoljin, kaksi erittäin suurimomenttista palautemoottoria, 11 tuuman ohjauspyörä ja 900 asteen kääntökulma. Ohjauspyörä, vaihteenvaihdin ja polkimet on valmistettu ensiluokkaisista materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä ja nahasta.

Logitech-pelihiiri ja näppäimistö
Logitech. PC.
Logitech laajentaa pc-pelaajille suunnattua G-oheislaitesarjaansa . Logitech G3 Laser Mouse hiiri sisältää Logitechin suorituskykyisen, pelaamiseen optimoidun seurantajärjestelmän pienikokoisessa, molempiin käsiin sopivassa kuoressa. Logitech G11 näppäimistössä on kaikki Logitech G15 näppäimistön peliominaisuudet sisäistä näyttöä lukuunottamatta. Näppäimistössä on muun muassa 18 täysin ohjelmoitavissa olevaa pikakomentonäppäintä sekä näppäinmerkkejä valaisevat taustavalot.

SOCOM: U.S. Navy SEALs Combined Assault ja SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 2
Sony, PS2 / PSP, syksy 2006
Sony jatkaa suosittujen SOCOM-pelien sarjaa. Syksyllä on luvassa PS2:lle SOCOM: U.S. Navy SEALs Combined Assault, joka on laajennuslevy äsken julkaistuun SOCOM 3:een. Combined Assault sisältää kaikki kolmosen moninpelikartat ja on täysin yhteensopiva, mutta yksinpeli on täysin uusi. Uutuusherkkuina peliin luvataan muun muassa parempi ja taktisempi vihollisten tekoäly. Fireteam Bravo puolestaan on jatko-osa PSP:n mainioon toimintapeliin, ja se tarjoaa 14 yksinpelitehtävää ja täyden 16 pelaajan moninpelin lähiverkossa ja internetissä.

Xbox 360 saavuttamassa myyntitavoitteensa
Microsoft kertoi toimittaneensa kauppoihin jo 3,3 miljoonaa Xbox 360 –konsolia. Yhtiö on siten tavoittamassa maailmanlaajuisen myyntitavoitteensa. Alkujaan yhtiö tähtäsi kuuden miljoonan konsolin myyntiin tilikauden aikana, mutta tällä hetkellä arvio on tarkistettu 4,5-5 miljoonaan. Konsolilla oli välillä melkoisia toimitusvaikeuksia, sillä alihankkijat eivät pystyneet toimittamaan konsolin valmistukseen tarvittavia komponentteja halutussa määrin. Yhtiön pitäisi kuitenkin myydä vielä toista miljoonaa konsolia muutaman kuukauden aikana, jotta myyntiodotukset täyttyisivät.

Virtua Fighter V
Sega, PS3
Erikoisena uutisena E3:lla kuultiin, että yhtiön kuulu Virtua Fighter –pelisarja nähdään seuraavan kerran vain ja ainoastaan Sonyn PS3-konsolilla. Kertoman mukaan pelissä on 17 aiemmin nähtyä ja kaksi uutta hahmoa. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Virtuat on nähty aiemmin tyystin muilla pelikoneilla mutta nyt Pleikkareilla onkin kaksi vahvaa, keskenään kilpailevaa toimintapelisarjaa.

Call of Duty 3
Activision, PS3, Xbox 360, Wii, Xbox, PS2. Syksy 2006.
Jatkoa suositun sotapelin meiningille. ”Lähempänä rintamaa kuin koskaan.” Aiheina tällä kertaa Normandian läpimurto ja Pariisin vapautus. Eli Eiffel-torni tullee tutuksi. Peli etenee tälläkin kertaa tarinan kautta, eli luvassa lienee tiukkaa putkijuoksua upeissa maisemissa.

Marvel: Ultimate Alliance
Activision, PS3, Xbox 360, Wii, PS2, Xbox, PSP, GBA, PC. Syksy 2006.
Toimintaroolipelissä on 140 Marvelin supersankaria ja –pahista. Pelaaja luo itselleen oman supersankariryhmän valiten hahmot paristakymmenestä pelattavasta sankarista, joiden joukkoon lukeutuvat muun muassa hämis, Wolverine, Blade ja Kapteeni Amerikka. Ja kamppailun panoksena tietysti koko planeetan kohtalo.

Tony Hawk’s Downhill Jam
Activision, Wii, DS; GBA. Syksy 2006.
Väittämän mukaan innovatiivinen ja ainutlaatuinen skeittipeli, joka panostaa moninpeliin ja kilpaskeittailuun. Trikkejä, vauhtia ja huimia maisemia – skeittilaudat kiitävät niin San Franciscossa, Machu Picchun kuin Hong Kongin maisemissa.

Tony Hawk’s Project 8
Activision, PS3, Xbox 360, PS2, Xbox, PSP. Syksy 2006.
”Definitiivinen skeittielämys, joka tarjoaa ultra-realistiset grafiikat, mahtavat fysiikat ja huipputarkat kontrollit, joiden avulla pelaaja voi simuloida skeittailun fiilingin ja kaikki temput.” Aikamoista ylisanaa, saa nähdä miten uskottavasti uudet konsolit kuvaavat myös mustelmat ja kaatumiselämykset. Ja pelin tavoite on tietysti tulla maailman ykkösskeittaajaksi.

Enemy Territory: QUAKE Wars
Activision, PC.
Vuoteen 2065 sijoittuva toimintapeli pohjautuu iD Softwaren peliteknologiaan ja vie pelaajat tulevaisuuden sotien etulinjaan. Splash Damage –studion työstämä taistelupeli sijoittuu Quake-universumiin, mutta ottaa tapahtumiin tyystin uudenlaisen näkökulman.

The Movies: Stunts & Effects Expansion Pack
Activision, PC. Kesä 2006.
Lisää leffameininkiä. Nyt elokuvatekosimulaatio saa uutta vauhtia stunteista ja tempuista. Laajennuksessa on myös uusi efektimoottori, jonka avulla elokuvien kohtauksiin saa huikeat visuaaliset efektit, räjähdyksiä ja muuta melskettä.

Over the Hedge
Activision, PS2, Xbox, GameCube, PC, DS, GBA. Kevät 2006.
DreamWorksin seuraavan elokuvan pohjalta tehty lisenssipeli jatkaa elokuvan tarinaa, ja päästää pelaajat seikkailemaan hempeiden elukoiden kera vaarallisissa lähiöissä.

Call of Duty 2 –lisäkentät
Activision, Xbox 360
Pelitalo julkaisee E3-messujen yhteydessä neljä uutta moninpelikarttaa suosittuun verkkoräiskintäänsä. Uudet kentät voi ladata maksutta Xbox Liven kautta. Lisäksi tarjolle tulee kaksi muuta karttaa, jotka voi ostaa 400 pisteen hintaan.

Dungeon Siege: Throne of Agony
2K Games, PSP. Q4/2006.
Gas Powered Gamesin Dungeon Siege –fantasiataistelusarja on aiemmin tuttu pc-maailmasta, mutta nyt se laajenee myös PSP-käsikonsolille. Loppuvuodesta julkaistava PSP-dungeonisti on suunniteltu alusta alkaen käsikonsolille, ja sen tekee tällä kertaa SuperVillain Studios. Peli sisältää moninpelimahdollisuuden langattoman verkon yli.

Dungeons & Dragons: Tactics
Atari, PSP. Joulu 2006.
Ensimmäinen käsikonsoleille saapuva D&D-peli käyttää D&D 3.5 –sääntöjä. Peli vie kuuden pelaajan poppoon erilaisiin ympäristöihin seikkailemaan ja tappelemaan vuoropohjaisella meiningillä. Tarjolla on myös moninpeli langattomassa lähiverkossa. Pelin tekee Kuju Entertainment.

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
Atari, PS2, Wii. Joulu 2006.
Lisää japsiviihdettä. Toimintaa, tappelua ja kepeäärolipelaamista pelissä, joka kattaa koko Dragon Ball-, DBZ- ja Dragon Ball GT –taruston. Tarjolla on myös lentämistä ja ilmassa taistelemista.

HOT PXL
Atari, PSP. Joulu 2006.
Atarin vastine WarioWareille? HOTtis sisältää yli 200 erilaista minipeliä, joissa tehdään kaikenlaisia hupsuja asioita. Vaikutteita on haettu muun muassa vanhoista videopeleistä, skeittailusta, maastopyörillä ajamisesta, konserttilavalla heilumisesta ja ties mistä.

Neverwinter Nights 2
Atari, PC. 2006.
Kuulun roolipelin jatko-osa sijoittuu Luskanin ja Neverwinterin käymän sodan jälkeiseen aikaan. Rauha on veitsenterässä, mutta samaan aikaan nousee uusi uhka. Obsidian Entertainmentin työstämä roolipeli sisältää uuden tarinan ohella myös uudet työkalut, joilla pelaajat voivat tehdä jatkossakin omia seikkailujaan.

Arthur and the Minimoys
Atari, PS2, PSP, DS, GBA, PC. H2/2006.
Samannimisen piirretyn elokuvan pohjalta tehty peli saapuu ranskalaiselta Etranges Libellules –studiolta. Pelissä seurataan nuoren Arthurin ja tämän kahden kaverin seikkailuja, kun he yrittävät pelastaa maailmaa tuholta.

Battlezone
Atari, PSP. H2/2006.
Klassisen 80-luvun kolikkopelin modernisointi sijoittuu futuristiseen sotaan, jossa pelaaja mäiskii taistelutantereella leijupanssarivaunulla. Esikuva oli aikoinaan 3d-pelien edelläkävijä, joten saapa nähdä miten käsikonsoliversio onnistuu pelin tuomisessa nykypäivään. Luvassa on kuulemma kiivaita kahakoita. Peliä työstää Paradigm Entertainment.