Uusimmat

Global Operations – CS:n haastaja

08.08.2001 20:05 Jukka O. Kauppinen

Barking Dog Studios (Counter-Strike Beta 5, HomeWorld) kehittää Crave Entertainmentille moninpeliin panostavaa taktista räiskintäpeliä, Global Operations. Peli tulee sisältämään kuutisentoista oikeaa maanosaa sekä kolmisenkymmentä aitojen esikuvien mukaan mallinnettua asetta.

Maanosia ja aseita

Edustettuina ovat muun muassa Tsekkoslovakia, Sri Lanka, Beirut sekä Etelä-Kiina. Jokainen taso tulee sisältämään saumattomasti yhteensopivia ulkoilma- ja sisätiloja. Mukana ovat noin 25 esikuviinsa pohjautuvaa erikois-, kapina-, sissi- ja rauhanturvajoukkoa. Peli sisältää kuusi muokattavaa luokkapohjaista pelihahmoa, joihin kuuluvat tarkka-ampuja, tiedustelija, lääkintämies ja konekiväärimies muutaman vielä tuntemattoman lisäksi.

Asepuolta edustavat lukuisat käsiaseiden, konepistoolien, haulikoiden, konekiväärien ja tarkkuuskiväärien joukko. Mukana ovat myös käsikranaatit, singot, yönäkö- ja lämpölasit sekä muoviräjähteet. Aseiden ballistiikkaan panostetaan ja niillä onkin mahdollista ampua seinien ja esteiden läpi riippuen etäisyydestä ja kaliiberista.

Kohtaako CS voittajansa?

Moninpeliä on mahdollista pelata 24 pelaajalla. Pääpaino tulee olemaan yhteistyössä, jossa eri joukkueet koettavat suorittaa vaihtelevia tehtäviä aina vangin pelastamisesta pomminpurkuun ja tukikohtien tuhoamiseen. Taistelunäyttämölle saavutaan joukkojenkuljetusvaunulla, laskuvarjolla tai maihinnousualuksella. Yksinpeliä varten vastusta tarjoavat keinoälyn ohjaamat botit.

Global Opsia ei kannata erehtyä luulemaan samalta kuulostavaan Half-Lifen Global Warfare -modifikaatioon, joka on hyvin samankaltainen. Global Operations on tarkoitus julkaista Electronic Artsin toimesta vuoden 2002 talvella ja se on samalla myös mahdollisesti viimeinen Craven PC-peli.