Uusimmat

Gran Turismo -sarjan isä Kazunori Yamauchi haastattelussa

31.01.2011 15:35 Jukka O. Kauppinen

Japanilaisen Polyphony Digital -pelistudion perustaja ja johtaja Kazunori Yamauchi on se mies, jonka kuva on jokaisen Sony-fanipojan alttarilla. Etenkin jos sattuu tykkäämään autopeleistä.

Yamauchin rakkaus autoihin ja autourheiluun on tehnyt ajelupelejä jo ensimmäisestä vuonna 1994 julkaistusta luomuksestaan lähtien. Ja jo 1997 ilmestyi se todellinen merkkipaalu PlayStationien autopelihistoriassa: Gran Turismo.

Kazunori Yamauchi kertoo haastattelussa niin Gran Turismo 5 -pelin kehityksestä kuin sen tulevaisuudesta.

Kazunori Yamauchi äänessä

Oheisella haastatteluvideolla Yamauchi kertoo muun muassa siitä, mikä hänen mielestään on pelissä parasta, listaa suosikkiautojaan ja mietiskelee Gran Turismo -brändin kehitystä.

Puheenaiheina ovat myös mahdollisuus pohjoismaiseen rataan GT-peleissä sekä syyt, millä perusteella Yamauchi valitsee peliin lisättävät radat. Maksetaanko niistä lisenssejä tai onko radoissa ns. product placementtia?

 

Haastattelun voi katsoa myös hD-tarkkuudella.

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

 

Tekijä: Polyphony Digital

Julkaisija: Sony

Saatavilla: PlayStation 3

Pelin kotisivu: Gran Turismo 5

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Gran Turismo 5 – katso videoreportaasit ja Kazunori Yamauchin haastattelu pelin julkaisujuhlasta

Domen videokoosteissa esillä niin fiiliksiä julkaisujuhlasta, JOKin öinen pyrähdys Madridin kaduilla sekä monen monta otosta Polyphony Digital -studion toimitusjohtajasta ja GT-pelisarjan luojasta Kazunori Yamauchista. Yamauchia pyöriteltiin julkaisujuhlassa moneen suuntaan – ja hän sai omaltakin maistaa Espanjan pääkaupungin katujen tunnelmia.

Gran Turismo 5 julkaistiin Madridissa superautojen ja Yamauchin säihkyessä

Gran Turismo 5 on lopultakin täällä. Pitkän odotuksen ja monien lykkäysten jälkeen PlayStation-kaahailukansan messias on julkaistu.

Sonylle ja tietenkin tekijästudio Polyphony Digitalille pitkän projektin valmistuminen oli tietysti huiman juhlan paikka. Ja mitenkäs muuten ajopeliä juhlittaisiin, kuin upeiden urheiluautojen sävyttämänä. Dome.fi todisti tapahtumaa paikan päältä, Espanjan Madridissa.

Gran Turismo 5 (PS3)

Useiden viivästymisten ja vastoinkäymisten jälkeen Playstation 3 on vihdoin saanut ensimmäisen Gran Turismonsa. Pitkä kehitystyö ja kova painostus muiden pelien suunnalta ovat nostattaneet valtavia odotuksia, eivätkä olohuoneissaan moottoriurheilemaan janoavat pelaajat odota vähempää kuin niiden täyttymistä kokonaisuudessaan.

Lue myös

Kuntopyörästä Kinectiin – jumppapelien evoluutio 

Lantrek 2011 houkutteli pelaajat luolistaan

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Nintendo 3DS – videoreportaasi 3DS-konsolin Euroopan julkistustapahtumasta

Pelaaja-lehti täytti 100