Uusimmat

Grand Theft Auto: San Andreas takoo myyntiennätyksiä jo etukäteen

22.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto: San Andreas on tekemässä historiaa. Peliä on myyty viikkoa ennen pelin julkaisua Suomessa jo yli 30 000 kappaletta. On hyvinkin mahdollista, että pelin ennakkomyynti ylittää tuplaplatinaan oikeuttavan 40 000 kappaleen rajan jo ennen sen tuloa kauppoihin. Pelin maahantuoja Toptronicsin tavoite on saada peli 60 000 pelaajan hyllylle ennen vuodenvaihdetta.

Sarjan edellistä osaa, Grand Theft Auto: Vice Cityä, myytiin Suomessa yhteensä yli 120 000 kappaletta PS2:lle, Xboxille ja pc:lle. GTA-sarja on syystäkin yksi nykypäivän tunnetuimpia ja myyvimpiä pelisarjoja. Niinpä pelin valmistaja odottaakin San Andreasin rikkovan lisää myyntiennätyksiä, jahka pelistä ilmestyy pc-versio ensin vuoden puolella. On myös mahdollista, että peli ilmestyy PS2:n ohella myös muille konsoleille.

Grand Theft Auto: San Andreasin tapahtumat sijoittuvat 1990-luvun alkuun kalifornialaistyyliseen osavaltioon ja sen kolmeen valtavaan kaupunkiin. Laaja pelimaailma sisältää paljon tutkittavaa, valtavasti sivutehtäviä, runsaasti piilotettuja ominaisuuksia pelaajan löydettäväksi sekä varsinaista pääjuonta täydentäviä koluttavia paikkoja. San Andreasin uusiin ominaisuuksiin kuuluu myös pelihahmon kehittyminen ja muuttuminen pelin aikana. Tämän kyvyt ja ominaisuudet muuttuvat, mikä tuo peliin ripauksen roolipelimäisiä elementtejä. San Andreasin pääpaino on kuitenkin ehdottomasti toiminnalla.

Grand Theft Auto: San Andreas saapuu Suomen markkinoille 29.10.2004.

www.rockstargames.com/sanandreas/

Jukka O. Kauppinen